«Δε θυμόταν ούτε πότε πέθανε ο γιος του» - Η οργισμένη απάντηση Μπάιντεν

Δε θα ασκηθεί δίωξη στον Αμερικανικό Πρόεδρο για τα απόρρητα έγγραφα

Ο Τζο Μπάιντεν δε θα αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις για διατήρηση και αποκάλυψη απόρρητων εγγράφων - συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού και της εξωτερικής πολιτικής στο Αφγανιστάν-, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, χθες. 

Στην έκθεση που συντάχθηκε από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ, επισημαίνεται ότι «η δίωξη του κ. Μπάιντεν είναι αδικαιολόγητη με βάση την εξέταση των επιβαρυντικών και ελαφρυντικών παραγόντων». 

O Τζο Μπάιντεν στο χθεσινό διάγγελμα/ (AP Photo/Evan Vucci)

O Τζο Μπάιντεν στο χθεσινό διάγγελμα/ (AP Photo/Evan Vucci)

Αναφέρεται, επίσης, πως θα ήταν δύσκολο να καταδικαστεί ο Μπάιντεν, καθώς θα παρουσιαζόταν στη δίκη «ως ένας συμπαθής, καλοπροαίρετος,  ηλικιωμένος άνδρας με κακή μνήμη».

«Δε θυμόταν πότε ήταν αντιπρόεδρος, δε θυμόταν ακόμη πότε πέθανε ο γιος του Μπο», αναφερόταν χαρακτηριστικά στο πόρισμα.

«Η γυναίκα και η κόρη σας είναι νεκρές» - Η τραγική ιστορία του Μπάιντεν

Η έρευνα ξεκίνησε εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο, από τη στιγμή που βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα στο σπίτι και στο πρώην ιδιωτικό γραφείο του Μπάιντεν.

Η οργισμένη αντίδραση Μπάιντεν: «Η μνήμη μου είναι μια χαρά»

Ο Αμερικανός πρόεδρος σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του χθες, Πέμπτη, το βράδυ (02:45 ώρα Ελλάδας), τόνισε πως τα σχόλια ειδικού εισαγγελέα για τη μνήμη του είναι λαθεμένα, ενώ αρνήθηκε πως διατήρησε εσκεμμένα διαβαθμισμένα έγγραφα στην κατοχή του.

Εμφανώς οργισμένος, ο κ. Μπάιντεν διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς πως δεν έχει προβλήματα μνήμης, αφού δημοσιοποιήθηκε πόρισμα για την υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων, στο οποίο ο Μπάιντεν χαρακτηρίζεται ως ηλικιωμένος κύριος «με καλές προθέσεις» που όμως «έχει κακή μνήμη».

«Έχω καλές προθέσεις, είμαι ηλικιωμένος και ξέρω τι κάνω, που να πάρει. Δεν έχω προβλήματα μνήμης», είπε ο 81χρονος Αμερικανός πρόεδρος. Ο Μπάιντεν στάθηκε ειδικά στο ότι ο ειδικός εισαγγελέας Χουρ είπε πως δν θυμόταν πότε πέθανε ο γιος του Μπο. «Πώς τολμάει, διάβολε;» είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top