«Η γυναίκα και η κόρη σας είναι νεκρές» - Η τραγική ιστορία του Μπάιντεν

Τι διηγήθηκε σε γιατρό από το Ισραήλ κατά την επίσκεψή του

Το διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν για τον πόλεμο στο Ισραήλ / Βίντεο Ερτ

Την προσωπική του τραγική ιστορία για την απώλεια της συζύγου και της κόρης του μοιράστηκε ο Τζο Μπάιντεν με Ισραηλινή γιατρό, τον οποίο συνάντησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Παλαιστίνιος γιατρός αναγνωρίζει τον νεκρό γιο του

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θυμήθηκε τον τραγικό θάνατο της συζύγου και της κόρης του σε τροχαίο δυστύχημα το 1972, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου στο Ισραήλ.

Γάζα: 25 άνθρωποι με ελληνικά διαβατήρια - «Έχουμε νεκρούς στην εκκλησία»

Ο Τζο Μπάιντεν νέος κρατά στην αγκαλιά του δύο γιους του

Καλοκαίρι 1972: Ο Τζο Μπάιντεν κρατά στην αγκαλιά του δύο γιους του. Στη μέση της φωτογραφίας η σύζυγός του, Νίλια, που σκοτώθηκε λίγους μήνες μετά / Φωτό αρχείου AP

Το προσωπικό του δράμα το διηγήθηκε σε μία γιατρό που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και σήμερα φροντίζει τραυματισμένα παιδιά σε νοσοκομείο του Ισραήλ. Όπως είπε η γιατρός, που κλήθηκε να εργαστεί στο νοσοκομείο, η μόνη προειδοποίηση που είχε ήταν ότι είχε σημειωθεί ένα «συμβάν μαζικών ατυχημάτων».

«Κάποια μωρά κάηκαν στην αγκαλιά των μανάδων τους, ενώ άλλα έζησαν ιστορίες, από τις οποίες νομίζω ότι δε θα συνέλθουν ποτέ», δήλωσε συντεντριμμένη η γιατρός.

«Φροντίζω παιδιά από την Παλαιστίνη, φροντίζω παιδιά Εβραίων. Όταν με καλούν να βοηθήσω κάποιον που έχει ανάγκη, δε ρωτάω από πού είναι», υπογράμμισε.

Εκείνη τη στιγμή, ο Τζο Μπάιντεν «λύγισε» και εξομολογήθηκε την δική του τραγική ιστορία: «Κάποτε είχα ένα τηλεφώνημα, με το οποίο με ενημέρωσαν ότι η γυναίκα και η κόρη μου ήταν νεκρές», της απάντησε.

Η Νίλια Χάντερ Μπάιντεν ήταν Αμερικανίδα δασκάλα και η πρώτη σύζυγος του Τζο Μπάιντεν. Πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1972, με την ενός έτους κόρη τους, Έιμι.

Ο Τζο Μπάιντεν με την πρώτη σύζυγό του και την κόρη τους

Ο Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγο και την κόρη του, ένα μήνα πριν το φρικτό τροχαίο που τους στοίχισε τη ζωή / AP Photo (Wilmington News-Journal)

Οι γιοι του Μπάιντεν, ο Μπόου και ο Χάντερ, υπέστησαν κάταγμα στο πόδι και ένα μικρό κάταγμα στο κρανίο, αλλά οι γιατροί προέβλεψαν ότι θα ανακάμψουν πλήρως.

Παλαιστίνη: Εκατοντάδες νεκρά παιδιά στη Γάζα τις τελευταίες ημέρες

Τουλάχιστον 3.785 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 12.493 τραυματίστηκαν κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Από τον συνολικό απολογισμό 1.524 νεκροί ήταν παιδιά και 1.000 γυναίκες, όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ασράφ αλ Κούντρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 44 υγειονομικοί εργαζόμενοι σκοτώθηκαν στη Γάζα ενώ τέσσερα νοσοκομεία είναι εκτός λειτουργίας και 14 υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχουν επίσης σταματήσει τη λειτουργία τους.

«Δεν υπάρχουν αποθέματα φαρμάκων σε κανένα από τα νοσοκομεία στη Γάζα», είπε ο ίδιος και έκανε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να επισπεύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top