Μητσοτάκης για Κάρολο: Tαχεία ανάρρωση σε έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδας

Μηνύματα συμπαράστασης από τους πολιτικούς ηγέτες- Μπάιντεν: «Ανησυχώ πολύ»

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε χθες ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Πλήθος πολιτικών ηγετών στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στον Βασιλιά Κάρολο, μετά την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ότι διαγνώσθηκε με καρκίνο. 

Βασιλιάς Κάρολος: «O καρκίνος εντοπίστηκε νωρίς. Το ήξερε μέρες»

«Εύχομαι στην Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο Γ' ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Είναι ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας και αυτές τις ώρες οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου», έγραψε στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα αγγλικά.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε χθες, Δευτέρα, το βράδυ «τους φιλικούς χαιρετισμούς» του στον βασιλιά Κάρολο και του ευχήθηκε στα αγγλικά «ταχεία ανάρρωση», με μήνυμά του το οποίο δημοσιοποίησε μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X.

«Οι σκέψεις μας είναι στον βρετανικό λαό», πρόσθεσε ο Μακρόν, ενώνοντας τις ευχές του για ανάρρωση με εκείνες απ' όλο τον κόσμο που ακολούθησαν την ανακοίνωση για την ασθένεια του βασιλιά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, ευχήθηκε επίσης ταχεία ανάρρωση στον βασιλιά Κάρολο. «Δεν έχω αμφιβολία ότι θα επιστρέψει δυνατός πολύ σύντομα και γνωρίζω πως όλη η χώρα του στέλνει ευχές», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Τέλος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δεν έκρυψε την ανησυχία του μόλις ενημερώθηκε για την περιπέτεια της υγείας του Βρετανού μονάρχη και είπε σε δημοσιογράφους πως θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του.

«Η Τζιλ κι εγώ είμαστε στο πλευρό του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου και προσευχόμαστε, ώστε η Αυτού Μεγαλειότητα να βιώσει μια γρήγορη και πλήρη ανάρρωση», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top