Τουρκία: Αιφνίδια παραίτηση της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας

Ποιοι είναι οι λόγοι; - Για τι είχε κατηγορηθεί;

Βίντεο από ΕΡΤ

Η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της, όπως ανακοίνωσε η ίδια σήμερα με ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα αναπαράχθηκαν κατηγορίες νεποτισμού κατά της Ερκάν, καθώς φήμες υποστήριζα ότι ο πατέρας της ήταν υπεύθυνος για την απόλυση μιας υπαλλήλου από την Τράπεζα. Αντίθετα, Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας κάνει λόγο, από την πλευρά της, για εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρα εις βάρος της.

Η πολλά υποσχόμενη τραπεζίτρια είχε κληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον περασμένο Ιούνιο, μετά τις προεδρικές εκλογές, προκειμένου να εφαρμόσει νομισματική πολιτική περιορισμού της ρευστότητας για να αντιμετωπιστεί η εκτίναξη του πληθωρισμού που προκάλεσε η εμμονή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πολιτική χαμηλών επιτοκίων.

Συναγερμός στην Τουρκία: Ένοπλος κρατά ομήρους σε εργοστάσιο

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμσέκ είπε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεχίζεται αδιάκοπα και με αποφασιστικότητα, με την ηγεσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Σιμσέκ υποστηρίζει ότι η απόφαση που έλαβε η Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν είναι εντελώς προσωπική και τονίζει ότι η νέα διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας θα οριστεί κατόπιν εισηγήσεως του ιδίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top