Σικάγο: Σκότωσε επτά μέλη της ίδιας οικογένειας και αυτοκτόνησε

Δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρο του 23χρονου- Φέρεται να γνώριζε τα θύματα

Μακελειό στο Σικάγο: Oκτώ νεκροί, ένας τραυματίας - Έβαλε τέλος στη ζωή του ο δράστης/ βίντεο ΣΚΑΪ

Οι αρχές προαστίου του Σικάγου, στις βόρειες ΗΠΑ, εντόπισαν επτά πτώματα με τραύματα από σφαίρες, σε δύο διαφορετικά σπίτια, τα οποία βρίσκονταν σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ως ύποπτος αναζητούταν ένας νεαρός, ο οποίος εντοπίστηκε τελικά νεκρός εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στο Τέξας. Όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία, αυτοκτόνησε.

Σικάγο: Βρέθηκαν νεκρά 2 μωρά σε τουαλέτα κέντρου παιδικής φροντίδας

Χθες Δευτέρα «συνολικά επτά άνθρωποι βρέθηκαν δολοφονημένοι», συνόψισε ο Μπιλ Έβανς, ο επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Τζολιέτ, νοτιοδυτικό προάστιο του Σικάγου. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του υπόπτου που αναζητούταν. Επρόκειτο για τον 23χρονο Ρομέο Νανς, κάτοικο της περιοχής όπου εντοπίστηκαν τα θύματα.

Σικάγο: H αστυνομία του Ιλλινόι δημοσιοποίησε φωτογραφία του 23χρονου δράστη, Ρομεό Νας/ ΑΡ

Σικάγο: H αστυνομία του Ιλλινόι δημοσιοποίησε φωτογραφία του 23χρονου δράστη, Ρομεό Νας/ ΑΡ

Το όχημα του υπόπτου φέρεται να εμπλεκόταν και σε άλλες δύο υποθέσεις, που διαπράχθηκαν προχθές Κυριακή: τη δολοφονία ενός άνδρα και τον τραυματισμό ενός άλλου από σφαίρες, στην Τζολιέτ.

Ο θάνατος του 23χρονου Ρόμεο Νανς κοντά στην πόλη Νατάλια του Τέξας έβαλε τέλος σε ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές.

Σικάγο: Ο δράστης γνώριζε τα θύματά του, τα οποία ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας

Η αναζήτηση για τον δράστη των περιστατικών της Κυριακής οδήγησε τις αρχές να ανακαλύψουν χθες, Δευτέρα, στην πόλη Τζόλιετ του Ιλινόι επτά μέλη μιας οικογένειας νεκρά σε δύο σπίτια, το ένα απέναντι από το άλλο.

Tα απέναντι σπίτια όπου βρέθηκαν τα πτώματα επτά μελών της ίδιας οικογένειας/ ΑΡ

Tα απέναντι σπίτια όπου βρέθηκαν τα πτώματα επτά μελών της ίδιας οικογένειας/ ΑΡ VIDEO screenshot

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα για τους φόνους, αλλά η αστυνομία του Τζόλιετ, που απέχει περίπου 55 χιλιόμετρα από το Σικάγο, ανακοίνωσε ότι ο Νανς γνώριζε τους επτά ανθρώπους που σκότωσε.

«Ο Νανς πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε με όπλο έπειτα από αντιπαράθεση με μέλη των δυνάμεων της τάξης του Τέξας», σημείωσε αστυνομική πηγή.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Σικάγο: Πώς έφτασαν οι αρχές στον δράστη

Οι αρχές εξήγησαν ότι ο πρώτος άνθρωπος που σκότωσε ο Νανς ήταν ένας άνδρας, τον οποίο πυροβόλησε την Κυριακή το απόγευμα στην κομητεία Ουίλ, στην οποία ανήκει και η πόλη Τζόλιετ. Πρόκειται για τον 28χρονο Τογιόσι Μπακάρε, μετανάστη από τη Νιγηρία, ο οποίος διέμενε στις ΗΠΑ τα τελευταία περίπου τρία χρόνια.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τον φόνο αυτό οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον Νανς, στον οποίο ανήκε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο δράστης του φόνου του Μπακάρε, στην τελευταία γνωστή του διεύθυνση.

Σικάγο: Aστυνομικές δυνάμεις στα σπίτια όπου έγινε το μακελειό/ ΑΡ VIDEO screenshot

Σικάγο: Aστυνομικές δυνάμεις στα σπίτια όπου έγινε το μακελειό/ ΑΡ VIDEO screenshot

Τελικά οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του Νανς και σε ένα άλλο σπίτι στην απέναντι πλευρά του δρόμου, αφού βρήκαν κηλίδες αίματος έξω από αυτό. Μέσα στο ένα σπίτι εντόπισαν πέντε ανθρώπους νεκρούς από σφαίρες και ακόμη δύο στο άλλο.

Ένας 42χρονος άνδρας, που τραυματίστηκε επίσης στη Τζόλιετ την Κυριακή, πιστεύεται ότι δέχθηκε πυροβολισμούς μέσα από το όχημα του Νανς, αλλά δε συνδέεται με τα άλλα θύματα, σύμφωνα με τις αρχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top