Αυτή είναι η πιο κρύα πόλη του πλανήτη με -58 βαθμούς Κελσίου!

Βρίσκεται στη Σιβηρία της Ρωσίας

Ποια Είναι Η Πιο Παγωμένη Πόλη Του Πλανήτη
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η Σιβηρία της Ρωσίας φημίζεται για τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες της την περίοδο του χειμώνα. Στην πόλη Γιακούτσκ ο υδράργυρος έπεσε στους -58 βαθμούς Κελσίου.

Στην πόλη Γιακούτσκ της Σιβηρίας τα πάντα είναι παγωμένα. Πολλοί, όμως, δεν πτοούνται και όχι μόνο αντέχουν, αλλά και απολαμβάνουν τις πολικές θερμοκρασίες.  

Το Γιακούτσκ έχει πληθυσμό περίπου 336.000 ανθρώπους.

Γιακούτσκ

Η πόλη Γιακούτσκ έχει «χαθεί» μέσα στην παγωνία / Φωτογραφία από βίντεo Star

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ ήταν οι –64,4 °C, τον Φεβρουάριο του 1891, ωστόσο αρκετοί κάτοικοι επιμένουν ότι έχουν βιώσει πολύ πιο κρύες μέρες.

Η πιο κρύα πόλη στον πλανήτη

Η πιο παγωμένη πόλη στην πλανήτη βρίσκεται στη Σιβηρία

«Αισθάνεσαι το κρύο στο προσωπο, παγώνεις αμέσως! Το σακάκι μου είναι συνήθως μαλακό, αλλά όταν βγαίνω σε αυτή την παγωμένη θερμοκρασία, γίνεται σαν πλαστική σακούλα. Όσο για το κινητό τηλέφωνο - όταν βγήκα χθες είχα 90 τοις εκατό επίπεδο φόρτισης. Το κράτησα στα χέρια. Σε περίπου 15-20 λεπτά, η μπαταρία είχε τελειώσει!», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και την απομακρυσμένη τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το Γιακούτσκ είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιφερειακές πόλεις της Σιβηρίας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top