Μις Γαλλία 2024: Τα αρνητικά σχόλια για το «αγορέ» κούρεμα και το σώμα της

Η απάντηση της Ève Gilles για το body shaming

Μόλις στέφθηκε Μις Γαλλία, η Ève Gilles έχει γίνει αντικείμενο έντονης κριτικής στα κοινωνικά δίκτυα. Ο λόγος; Το κούρεμά της και το πολύ αδύνατο σώμα της, που δεν ανταποκρίνεται στα συνηθισμένα πρότυπα των Καλλιστείων.

Μις Υφήλιος 2023: Αυτή είναι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο!

«Η Μις Γαλλία εξελέγη επειδή ισχυρίστηκε ότι είναι διαφορετική με τα κοντά μαλλιά της και τον woke λόγο της», «Για πολλοστή φορά, μια "Μις Γαλλία" προωθεί όλα όσα είναι θεμελιωδώς αντίθετα με το τι είναι μια όμορφη γυναίκα», είναι μερικά από τα σχόλια που μπορεί κανείς να διαβάσει στο διαδίκτυο.  

Η ίδια κατά τη διάρκεια της ομιλίας της προς το κοινό μίλησε για παρενόχληση. «Μπορεί να συμβεί οπουδήποτε. Ως Μις δεν περίμενα να με επικρίνουν για τις επιλογές μου, όπως το σώμα μου, το οποίο δεν επέλεξα εγώ», είπε.

Η νεαρή γυναίκα έθεσε ξανά το θέμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την εκλογή της. «Το body shaming είναι κάτι που βιώνουμε καθημερινά. Όλοι έχουμε τις ατέλειές μας». Και συνέχισε: «Η κριτική με επηρεάζει, παρόλο που έχω ανθρώπους που με υποστηρίζουν. Το σώμα μου είναι έτσι όπως είναι. Δεν μπορείς να τους ευχαριστείς όλους, πρέπει να αποδεχτείς τον εαυτό σου και να το ξεχάσεις».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eve Gilles (@evegillesoff)

Παρά το κύμα κριτικής, η Ève Gilles μπορεί να υπολογίζει σε μια απροσδόκητη υποστήριξη: Στο κοινωνικό δίκτυο X, ο Fabien Roussel, βουλευτής και εθνικός γραμματέας του PCF (κομμουνιστικού κόμματος Γαλλίας) εξέφρασε την «υποστήριξή του στην Μις Γαλλία 2024, η οποία υφίσταται ήδη τη βία μιας κοινωνίας που δεν αποδέχεται τις γυναίκες να αυτοπροσδιορίζονται σε όλη τους τη διαφορετικότητα». 

Miss Κρήτη 2023: Δείτε τις πιο όμορφες Κρητικές!

Η βουλευτής των Πρασίνων Sandrine Rousseau, η οποία επίσης έχει αγορέ κούρεμα, αναρωτήθηκε: «Στη Γαλλία το 2023, θα μετράμε την πρόοδο στον σεβασμό των γυναικών με βάση το μήκος των μαλλιών τους;».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TF1 την Κυριακή, η νέα βασίλισσα της γαλλικής ομορφιάς επέμεινε ωστόσο ότι δε θέλει να γίνει γνωστή μόνο για το κούρεμά της.

Πάνω απ' όλα, η Ève Gilles ελπίζει ότι η διαφορετική της εμφάνιση θα βοηθήσει να δείξει ότι η εκπροσώπηση των γυναικών αλλάζει ανάλογα με τον τύπο της γυναίκας, καθώς όλες οι γυναίκες είναι όμορφες, έχουν τις ιδιαιτερότητές τους αλλά είναι μοναδικές.

Και η νίκη της στον διαγωνισμό είναι ήδη η «καλύτερη απάντηση» στους επικριτές της.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top