Ισραήλ: Η Χαμάς παρέδωσε 17 ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό

Πρόκειται για 13 Ισραηλινούς και 4 ξένους ομήρους

Ρεπορτάζ για την εμπλοκή που παρουσιάστηκε νωρίτερα σήμερα σχετικά με τη δεύτερη απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Το Κατάρ ανακοίνωσε ότι 13 Ισραηλινοί όμηροι και τέσσερις αλλοδαποί, όλοι τους Ταϊλανδοί, παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι συνολικά 17 όμηροι και όχι 20 όπως είχε αναφερθεί αρχικά, είναι καθ’ οδόν για τη Ράφα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Εμιράτου, την ώρα που τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν πλάνα από τα οχήματα που τους μετέφεραν στη μεθοριακή διάβαση. 

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση, οι απελευθερωθέντες όμηροι έχουν ήδη περάσει στην Αίγυπτο.

Ισραήλ: Αυτοί είναι οι 13 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Νωρίτερα σήμερα αγωνία επικρατούσε για την απελευθέρωση των ομήρων, καθώς η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς καθυστερούσε την απελευθέρωσή τους, κάνοντας λόγο για παραβίαση της συμφωνίας από το Ισραήλ σε ό,τι αφορά την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Από την πλευρά του το Iσραήλ αρνείτο την όποια παραβίαση της συμφωνίας και απηύθυνε τελεσίγραφο στη Χαμάς: «Ή παραδίδετε τους ομήρους ως τα μεσάνυχτα ή συνεχίζουμε τον πόλεμο».

Χαμάς: Αγωνία για τη μικρή Αμπιγκέϊλ - Άγνωστο το πότε θα απελευθερωθεί

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Χαμάς απελευθέρωσε 24 ομήρους, εκ των οποίων οι 13 ήταν υπήκοοι Ισραήλ, 10 Ταϊλάνδης κι ακόμη ένα άτομο με υπηκοότητα Φιλιππίνων. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ μέσω της Αιγύπτου, αφού πέρασαν από τη μεθοριακή διάβαση της Ράφα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top