Η τραγική ιστορία της 2χρονης Ζάχρα: Την υιοθέτησαν και τη δολοφόνησαν

Έφυγε από το Αφγανιστάν λίγους μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας της

Η τραγική ιστορία της μόλις 2 ετών Ζάχρα που δολοφονήθηκε από τους θετούς γονείς της έρχεται πάλι στο προσκήνιο, αφού μια φωτογραφία της είδε το φως της δημοσιότητας. Η δίκη για τον θάνατό της είναι σε εξέλιξη.

Η μικρή Ζάχρα Γκουλαμί μεταφέρθηκε στο Κεντ από το Αφγανιστάν, 10 μήνες μετά τον θάνατο της βιολογικής μητέρας της. Την ανατροφή της ανέλαβαν οι θετοί γονείς της, η 31χρονη Ρόκια και ο 32χρονος Ζαν, οι οποίοι και κατηγορούνται για τον θάνατό της.

Η 2χρονη πέθανε την άνοιξη του 2020, λίγο αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Τι υποστηρίζουν οι γονείς για τον θάνατο της Ζάχρα

Και οι δύο γονείς αρνούνται τη δολοφονια της Ζάχρα, με τους δικαστές να πιστεύουν ότι δράστης είναι ο πατέρας.
Όπως ισχυρίζεται ο 32χρονος, είχε αφήσει την ανήλικη μόνη με τη μητέρα της, ενώ εκείνος πήγε με το άλλο παιδί τους σε κατάστημα κοντά στο σπίτι τους. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στη δίκη, όταν επέστρεψε στο σπίτι είδε τη Ζάχρα με μώλωπες, με τη μητέρα να υποστηρίζει ότι έπεσε από τις σκάλες. Το παιδί κατέληξε δύο ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο 32χρονος συνελήφθη την ίδια ημέρα που το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μέχρι και σήμερα ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει τι συνέβη στη Ζάχρα, αφού έλειπε από το σπίτι.

Η δύο ετών Ζάχρα δολοφονήθηκε από τους θετούς γονείς της

Οι θετοί γονείς της Ζάχρα κατηγορούνται για τον θάνατό της

Από την πλευρά της, η θετή μητέρα ισχυρίστηκε ότι είδε ξαφνικά το παιδί αναίσθητο στις σκάλες και υπέθεσε ότι χτύπησε το κεφάλι της στην πόρτα ή τη θερμάστρα που βρισκόταν εκεί.

«Όταν σύρθηκα μέχρι την πόρτα, είδα ότι είχε πέσει από τις σκάλες... ίσως έχει χτυπήσει το κεφάλι της από τη θερμάστρα ή από την πόρτα. Έτρεξα, την πήρα στην αγκαλιά μου και έκανε εμετό», είπε η μητέρα.

Τα τραύματα της Ζάχρα δείχνουν δολοφονία

Ωστόσο, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο 32χρονος προκάλεσε τα θανατηφόρα τραύματα που βρέθηκαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού του παιδιού. Πιστεύουν ότι χτύπησε το παιδί πριν φύγει από το σπίτι.

Όπως ακούστηκε στη δίκη, όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο ήταν αναίσθητο, δεν ανταποκρινόταν και η αναπνοή του ήταν ασθενής. Ο καρδιακός της παλμός ήταν αργός και η αρτηριακή της πίεση υψηλή, ενώ είχε ένα μεγάλο πρήξιμο στο πίσω μέρος του κεφαλιού της. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top