Φάτιμα Φλόρες: Ποια είναι η νέα «πρώτη κυρία» της Αργεντινής

Νέα σελίδα για την Αργεντινή μετά την εκλογή του Χαβιέρ Μιλέι

Νέα σελίδα  για την Αργεντινή μετά την εκλογή του Χαβιέρ Μιλέι / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο 53χρονος άκρως φιλελεύθερος Χαβιέρ Μιλέι, θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αργεντινής, αφού κατήγαγε καθαρή νίκη στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών χθες Κυριακή. Οι προβολείς πέφτουν όμως μοιραία και στη νέα «πρώτη κυρία», την ηθοποιό  Φάτιμα Φλόρες.

Αργεντινή: Γυναίκα Σώθηκε Από Φλεγόμενο Κτίριο Με Καλώδιο - Video

Σε περίοδο αβεβαιότητας εισέρχεται η χώρα της Λατινικής Αμερικής, με τον νέο πρόεδρο να εξαγγέλλει πως θα εφαρμόσει θεραπεία «σοκ».

Ο 53χρονος άκρως φιλελεύθερος Χαβιέρ Μιλέι, θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αργεντινής,

O άκρως φιλελεύθερος νέος πρόεδρος της Αργεντινής που έχει εξαγγείλει θεραπεία «σοκ» για την οικονομία / AP

Ο Μιλέι, «αντισυστημικός» πολιτικός, που καβάλησε το κύμα της βούλησης μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος να δει «να φεύγουν» οι περονιστές και οι δεξιοί που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία είκοσι χρόνια, επικράτησε του απερχόμενου υπουργού Οικονομίας Σέρχιο Μάσα με διαφορά έντεκα και πλέον μονάδων. Εξασφάλισε το 55,6% των ψήφων, έναντι 44,3% του κεντρώου αντιπάλου του, με το 99% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος, που θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 10η Δεκεμβρίου, υποσχέθηκε στην επινίκια ομιλία του «το τέλος της παρακμής» και την «ανοικοδόμηση της Αργεντινής», διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως δε θα υπάρξουν «ημίμετρα».

Έκανε λόγο για «ιστορική βραδιά για την Αργεντινή» μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας του, στο Μπουένος Άιρες.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μνημειώδη προβλήματα: τον πληθωρισμό (σ.σ. 143% σε ετήσια βάση), τη στασιμότητα, την έλλειψη αληθινών θέσεων εργασίας, την ανασφάλεια, τη φτώχεια και τη μιζέρια», απαρίθμησε.

«Δεν υπάρχει θέση για χλιαρότητες και ημίμετρα», προειδοποίησε ο Μιλέι που εδώ και δυο χρόνια εξαγγέλλει πως θα πετσοκόψει με το «αλυσοπρίονο» τις δημόσιες δαπάνες, για να αλλάξει πορεία το παθολογικά υπερχρεωμένο κράτος όπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Επανέλαβε πως είναι αποφασισμένος να «βάλει σε τάξη» στα δημοσιονομικά και να λύσει τα προβλήματα της κεντρικής τράπεζας, θεσμό στον οποίο έχει πει πως θέλει να βάλει «δυναμίτιδα», να τον καταργήσει.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος τάσσεται σθεναρά εναντίον των αμβλώσεων, υπέρ της χαλάρωσης της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή, ενώ έχει καταφερθεί με βαριές εκφράσεις εναντίον του -συμπατριώτη του- προκαθημένου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Φραγκίσκου.

Κολομβία: Κεραυνός χτύπησε μητέρα σε παραλία

Φάτιμα Φλόρες: Ποια είναι η νέα «πρώτη κυρία» της Αργεντινής

Η ηθοποιός Φάτιμα Φλόρες η οποία είναι η σημερινή σύντροφος του νέου προέδρου της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, είναι μια γνωστή ηθοποιός και κωμικός που γεμίζει θέατρα στην Αργεντινή εδώ και χρόνια, κυρίως με τις μιμήσεις που κάνει σε διάφορες προσωπικότητες όπως ο Μάικλ Τζάκσον, η Mέριλιν Μονρό και η πολιτικός Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ.

Σύμφωνα με το CNN, η Φάτιμα Φλόρες και ο Χαβιέρ Μιλέι γνωρίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2022 σε ένα από τα προγράμματα της Mirtha Legrand.  Στο τέλος Αυγούστου του τρέχοντος έτους, η Φλόρες επιβεβαίωσε ότι είχε σχέση με τον εκκεντρικό πολιτικό.

Ο 53χρονος άκρως φιλελεύθερος Χαβιέρ Μιλέι, θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αργεντινής

Χαβιέρ Μιλέι και Φάτιμα Φλόρες χαιρετούν τα πλήθη μετά τη νίκη του εκκεντρικού πολιτικού / AP

Η Mαρία Εουχένια Φλόρες, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην περιοχή Oλίβος, στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες, το 1981.

Ο 53χρονος άκρως φιλελεύθερος Χαβιέρ Μιλέι, θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αργεντινής

Χαβιέρ Μιλέι και Φάτιμα Φλόρες / ΑP

Οι πολυσυζητημένες μιμήσεις της Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, που ήταν τότε πρόεδρος, της χάρισαν τεράστια επιτυχία με αποτέλεσμα να κάνει δικές της παραστάσεις και διεθνείς περιοδείες και να γεμίζει θέατρα.

Τώρα που ο Μιλέι εξελέγη πρόεδρος της Αργεντινής, η διάσημη ηθοποιός και κωμικός θα γίνει «πρώτη κυρία» και θα μπορούσε να ζήσει στην προεδρική κατοικία Olivos, εκεί δηλαδή όπου έζησε επί χρόνια η Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ, την οποία μιμείτο η Φλόρες με τεράστια επιτυχία!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top