Γάζα: 8 Έλληνες εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου

Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στο κέντρο της πόλης

Συναγερμός έχει σημάνει για οκτώ Έλληνες που βρίσκονται στη Γάζα και φέρεται να έχουν είναι εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου που είχε βομβαρδιστεί πριν μερικές ημέρες από ισραηλινά πυρά.

Στη Γάζα 25 άνθρωποι με ελληνικά διαβατήρια -«Έχουμε νεκρούς στην εκκλησία»

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων είναι συνεχώς σε επαφή με τους συγκεκριμένους Έλληνες. Τα ονόματά τους έχουν δοθεί τόσο στις ισραηλινές όσο και στις αιγυπτιακές αρχές, ενώ έχουν ενημερωθεί οι ισραηλινές αρχές για την παραμονή Ελλήνων πολιτών στο μοναστήρι. 

«Το Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε ετοιμότητα. Όταν ανοίξει εκ νέου η διάβαση της Ράφα και καταστεί δυνατή η μετάβασή εκεί των Ελλήνων πολιτών θα μεταφερθούν, εφόσον το επιθυμούν, στην Αίγυπτο», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ορθόδοξος ναός στη Γάζα βομβαρδίστηκε από ισραηλινά πυρά

Οκτώ Έλληνες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο βομβαρδισμένο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα / AP File Photo (Abed Khaled)

Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στο κέντρο της πόλης της Γάζας

Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στο κέντρο της πόλης της Γάζας, προπύργιο της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ. 

Σε ενημέρωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ο Γκάλαντ ανέφερε πως ισραηλινοί στρατιώτες έχουν προωθηθεί στο κέντρο της Γάζας και σφίγγουν διαρκώς τον κλοιό γύρω από την ηγεσία της Χαμάς. 

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο Γιάχια Σινουάρ, «κρύβεται στο καταφύγιό του, χωρίς να διατηρεί επαφή με τους συνεργάτες του», υποστήριξε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, διαβεβαιώνοντας πως η εξόντωσή του είναι θέμα χρόνου.

Απέρριψε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο προσωρινής παύσης πυρός προτού απελευθερωθούν οι περίπου 240 όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη βάση τρομοκρατών που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top