Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο στη Γάζα - Σκοτώθηκαν άμαχοι

Πάνω από 9.000 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας - 3.900 παιδιά ανάμεσά τους

Λίγες ώρες μετά το χτύπημα σε κομβόι ασθενοφόρων έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζα, ισραηλινός πύραυλος χτύπησε και σχολείο με αμάχους / Βίντεο Mega

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα, με τους αμάχους να βρίσκουν καθημερινά φρικτό θάνατο από τα ισραηλινά πυρά. Μετά το πλήγμα σε κομβόι ασθενοφόρων, στόχος έγινε ένα σχολείο σε καταυλισμό προσφύγων.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χτυπήθηκε κομβόι ασθενοφόρων στη Γάζα

Ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε σχολείο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι από τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 54.

«Υπάρχουν 15 μάρτυρες και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί», ανέφερε ο Μοχάμεντ Αμπού Σελμέγια, επικεφαλής του νοσοκομείου αλ-Σίφα.

 

 

Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 9.488 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 3.900 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεταξύ των νεκρών είναι 2.509 γυναίκες.

 

 

Ισραήλ: Ανοίγει ανθρωπιστικός διάδρομος για την απομάκρυνση των αμάχων στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα επιτρέψει στους Παλαιστίνιους να μεταβούν σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο των προσπαθειών του να ενθαρρύνει τους αμάχους να εκκενώσουν την περιοχή, κινούμενοι νότια και να αποφύγουν έτσι να βρίσκονται στο επίκεντρο των ισραηλινών επιθέσεων με στόχο την Χαμάς.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην αραβική γλώσσα, ο στρατός αναφέρει ότι ο αυτοκινητόδρομος Σαλάχ α-Ντιν θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τις 13:00 ως τις 16:00 τοπική ώρα.

«Αν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και για τους αγαπημένους σας ακολουθήστε τη συμβουλή μας και κατευθυνθείτε νότια», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παλαιστίνη: Χιλιάδες νεκροί άμαχοι στη Γάζα

Πάνω από 3.900 παιδιά έχουν βρει τραγικό θάνατο στη Λωρίδα της Γάζας / AP Photo (Abed Khaled)

Ισραήλ: Εκτόξευσε πύραυλο κατά της οικίας του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα

Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε πύραυλο κατά της οικίας του ηγέτη της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγιε στη Γάζα, ο οποίος βρίσκεται εκτός θύλακα, όπως μετέδωσε σήμερα ο προσκείμενος στη Χαμάς ραδιοφωνικός σταθμός Al-Aqsa Radio. 

Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στο σπίτι μέλη της οικογένειάς του. 

Ο Χανίγιε βρίσκεται εκτός της Λωρίδας της Γάζας από το 2019, μετακινούμενος μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ. 

Πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας

Τα ισραηλινά πυρά χτυπούν νοσοκομεία και σχολεία / AP Photo (Doaa AlBaz)

Ισραήλ: «Δεκάδες "τρομοκράτες" σκοτώθηκαν στη Γάζα»

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του σκότωσαν «δεκάδες τρομοκράτες», καθώς η χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

«Την προηγούμενη ημέρα, υπήρξαν πολυάριθμες απόπειρες επιθέσεων σε στρατεύματα των IDF (ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων) από σήραγγες και στρατιωτικά συγκροτήματα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν οι IDF σήμερα το πρωί. 

«Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τους "τρομοκράτες", εντόπισαν όπλα της Χαμάς και αποκάλυψαν φρεάτια σε σήραγγες «που χρησιμοποιούνται για τρομοκρατικούς σκοπούς», σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Ισραηλινά τεθωρακισμένα κατέστρεψαν επίσης «τρία παρατηρητήρια της Χαμάς» στη βόρεια Γάζα, ενώ πολλοί μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν σε μάχες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top