Ανησυχία στο Παρίσι: Στοχοθετούν σπίτια Εβραίων με το Άστρο του Δαβίδ

Η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών

Παρίσι: Σημαδεύουν Τα Σπίτια Εβραίων Με Άστρο Του Δαβίδ

Ανησυχία επικρατεί στη Γαλλία, όπου δεκάδες σπίτια Εβραίων στοχοθετούνται από αγνώστους με το Άστρο του Δαβίδ, ενώ είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής, δεκάδες σύμβολα σε μπλε χρώμα που σχηματίστηκαν με στένσιλ εντοπίστηκαν έξω από κατοικίες Εβραίων στην περιοχή Σεντ Ουέν. Τα άστρα του Δαβίδ συνοδεύονταν σε ορισμένες περιπτώσεις και από συνθήματα, όπως «Η Παλιστίνη θα αντέξει».

 

 

 

Η παριζιάνικη εισαγγελία έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που ζωγράφισαν αυτά τα σύμβολα, που ξύπνησαν μνήμες από παρελθοντικές αντισημιτικές πρακτικές.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα είχαν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά και στο Βερολίνο, μετά την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή. 

Τι συμβολίζει το Άστρο του Δαβίδ

Το Άστρο του Δαβίδ (σύμβολο: ✡) είναι εβραϊκό σύμβολο, το οποίο αποτελείται από δυο ισόπλευρα τρίγωνα, το ένα προς τα επάνω και το άλλο προς τα κάτω, που σχηματίζουν έξι κορυφές. Σύμφωνα με την παράδοση των Εβραίων είναι σύμβολο του Γιαχβέ.

Σύμφωνα με την Ένωση Εβραίων Φοιτητών της Γαλλίας, τα αστέρια του Δαβίδ σχεδιάστηκαν ώστε να θυμίζουν τις πρακτικές των Ναζί, όταν εξαπέλυαν πογκρόμ κατά των Εβραίων τη δεκαετία του 1930 στη Γερμανία και στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top