Γάζα: «Περιορισμένης κλίμακας» χερσαία επιχείρηση από τον ισραηλινό στρατό

Κατά τη διάρκεια της νύχτας

Τρίτο κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα διέσχισε το πέρασμα της Ράφα / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε «περιορισμένης κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις» κατά τη διάρκεια της νύχτας εντός της Λωρίδας της Γάζας κατά Παλαιστινίων ενόπλων και σε αναζήτηση ομήρων.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν πλήγματα κοντά σε νοσοκομεία

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε εξάλλου ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν ως στόχο συγκεντρώσεις δυνάμεων της Χαμάς που στήνουν ενέδρες για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης ευρύτερης κλίμακας ισραηλινής εισβολής στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης κατά την τηλεοπτική ενημέρωση σήμερα ότι έχει επιβεβαιωθεί ότι 222 άνθρωποι απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου κατά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ και κρατούνται όμηροι.

Ο ισραηλινός στρατός εποπτεύει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας εντός της Λωρίδας της Γάζας για να διασφαλίσει ότι δε θα περάσει στα χέρια της Χαμάς, είπε ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Γερμανία: Απειλή για βόμβα στα γραφεία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Χαμάς: Συγκρουστήκαμε με ισραηλινή δύναμη που διείσδυσε στη Γάζα        

Μαχητές της Χαμάς συγκρούστηκαν με ισραηλινή δύναμη που διείσδυσε στη Λωρίδα της Γάζας και επέστρεψαν στη βάση τους αφού κατέστρεψαν ισραηλινό στρατιωτικό εξοπλισμό, ανακοίνωσε η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ. 

Υπουργός Ισραήλ: Αν το Ιράν μπει στον πόλεμο «θα του κόψουμε το κεφάλι»!  

Η οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η διείσδυση από ένοπλη δύναμη, όπως τη χαρακτήρισε, έλαβε χώρα ανατολικά της Χαν Γιούνες στη νότια περιοχή της Γάζας, εν μέσω εκτιμήσεων για χερσαία επίθεση πλήρους κλίμακας από τις ισραηλινές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τον θύλακα. 

Ισραήλ – Χαμάς: Οι πρώτες αψιμαχίες στη Λωρίδα της Γάζας   

«Μαχητές συγκρούστηκαν με τη δύναμη που διείσδυσε, καταστρέφοντας δύο μπουλντόζες και ένα τεθωρακισμένο και ανάγκασαν τη δύναμη να αποσυρθεί, πριν επιστρέψουν με ασφάλεια στη βάση τους», ανέφερε η ανακοίνωση. 

Τουλάχιστον 70 νεκροί από τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον 70 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε σήμερα η κυβέρνηση της Χαμάς.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, τυλάχιστον 5.087 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων 2.055 παιδιά, ενώ 15.273 άνθρωποι τραυματίστηκαν.  

Τρίτο κομβόι βοήθειας στη Γάζα από την Αίγυπτο

Ένα τρίτο κομβόι φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια διέσχισε σήμερα το πέρασμα της Ράφα προερχόμενο από την Αίγυπτο με κατεύθυνση την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν εργαζόμενος ανθρωπιστικής οργάνωσης και δύο πηγές από τον τομέα της ασφάλειας. 

Τρίτο κομβόι βοήθειας εισέρχεται στη Γάζα από την Αίγυπτο

Ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα / AP

Η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Ράφα ξεκίνησε το Σάββατο ύστερα από διαμάχες για τις διαδικασίες επιθεώρησης των προμηθειών και βομβαρδισμούς στη μεθόριο από την πλευρά της Γάζας που είχαν ως αποτέλεσμα μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας να παραμείνει εγκλωβισμένο στην Αίγυπτο. 

To Star στο «κομματιασμένο» από τον βομβαρδισμό τζαμί της Τζενίν

Η Ράφα είναι το βασικό πέρασμα προς και από τη Γάζα που δεν συνορεύει με το Ισραήλ. Μετά την «πλήρη πολιορκία» που επέβαλε το Ισραήλ στον θύλακα ως αντίποινα στην επίθεση μαχητών της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η Ράφα έχει βρεθεί στο επίκεντρο των προσπαθειών για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Το Σάββατο και την Κυριακή πέρασαν 34 φορτηγά. Ο αριθμός των φορτηγών στο σημερινό κομβόι ήταν αντίστοιχος με τις προηγούμενες ημέρες, δήλωσαν ο εργαζόμενος ανθρωπιστικής οργάνωσης και οι δύο πηγές. 

Μητσοτάκης σε Νετανιάχου: «Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε»

Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών δηλώνουν ότι θα χρειαστούν περίπου 100 φορτηγά καθημερινά για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες στη Γάζα, όπου ζουν 2,3 εκατ. άνθρωποι και όπου εξαντλούνται τα τρόφιμα ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Συμφωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για «συνεχή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Νετανιάχου είπαν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους πως «θα υπάρξει τώρα συνεχής ροή αυτής της κρίσιμης σημασίας βοήθειας προς τη Γάζα», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Από το γραφείο ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ ανακοινώθηκε πως ο όγκος της βοήθειας, που έχει εισέλθει ως τώρα στη Γάζα, ανέρχεται μόλις στο 4% του καθημερινού μέσου όρου πριν από τις εχθροπραξίες και είναι μόνο κλάσμα αυτού που χρειάζεται σε τρόφιμα, νερό, φάρμακα και καύσιμα, τα οποία εξαντλούνται.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top