Συναγερμός στο αεροπλάνο του Σολτς στο Τελ Αβίβ

Τους έσωσε το Iron Dome από πυραυλικές επιθέσεις

«Στο κόκκινο» όλη η Ευρώπη για τρομοκρατικά χτυπήματα / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Συναγερμός για πυραυλική επίθεση σήμανε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ την ώρα που ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ετοιμαζόταν να απογειωθεί για Κάιρο.   

Μακελειό σε νοσοκομείο στη Γάζα - Φόβοι για τουλάχιστον 500 νεκρούς  

Ο Όλαφ Σολτς και η αντιπροσωπεία του υποχρεώθηκαν να αποβιβαστούν από το γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος λίγο πριν από την αναχώρησή τους από το Τελ Αβίβ με προορισμό το Κάιρο, όταν ήχησε συναγερμός για βομβαρδισμούς στην περιοχή τους αεροδρομίου.

Ο Σολτς επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες ακολούθησαν τις οδηγίες των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και ξάπλωσαν στο έδαφος, δίπλα στο αεροπλάνο. 

Την επίθεση απέκρουσαν δύο αντιαεροπορικοί πύραυλοι του ισραηλινού συστήματος Iron Dome (Σιδηρούς Θόλος), οι οποίοι έγιναν ξεκάθαρα αντιληπτοί στο αεροδρόμιο, μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Λίγη ώρα αργότερα και αφού το αεροσκάφος ελέγχθηκε ενδελεχώς, ο καγκελάριος και οι υπόλοιποι επιβάτες επιβιβάστηκαν και αναχώρησαν για Κάιρο.

Νετανιάχου: Τo Ισλαμικό Τζιχάντ βομβάρδισε το νοσοκομείο στη Γάζα

Κατά την παραμονή του στο Ισραήλ ο Όλαφ Σολτς αναγκάστηκε επανειλημμένα να οδηγηθεί σε ασφαλή χώρο εξαιτίας των συνεχόμενων συναγερμών για επιθέσεις από την πλευρά της Χαμάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top