Τραγωδία με 21 νεκρούς έξω από τη Βενετία - Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα

Το όχημα πήρε φωτιά - Συλλυπητήρια από τη Μελόνι

Σοκαριστικό δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε από γέφυρα έξω από τη Βενετία / Βίντεο από AP

Τραγωδία στην Ιταλία όπου τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία, όταν λεωφορείο έπεσε από οδογέφυρα.

 Ιταλία: Αεροσκάφος συνετρίβη σε δρόμο - Νεκρή μια 5χρονη

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών. Ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων από την πτώση του λεωφορείου από οδογέφυρα στο Μέστρε είναι 21 νεκροί και 12 τραυματίες, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica υπάρχουν και 5 αγνοούμενοι. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του. 

Τραγωδία στην Ιταλία: Τουριστικό λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Βενετίας, δήλωσε ότι «στο λεωφορείο που έπεσε από τη γέφυρα του Μέστρε, βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια». Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να πρόκειται για Ουκρανούς πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από τη Βενετία.

Ιταλία: Πυρκαγιά φέρεται να εκδηλώθηκε στο λεωφορείο πριν από την πτώση του από γέφυρα

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Il Gazzettino, το λεωφορείο που μετέφερε αλλοδαπούς σε κάμπινγκ κοντά στη Βενετία, φέρεται να τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από την πτώση του από οδογέφυρα.

Ο οδηγός φέρεται να προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την πτώση του λεωφορείου σε σιδηροτροχιά, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οδογέφυρα. 

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε ότι εκτός από Ουκρανούς πολίτες (δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τουρίστες ή πρόσφυγες) στο λεωφορείο επέβαιναν και Γερμανοί που επισκέπτονταν την Ιταλία. 

Οι Αρχές θα ξεκινήσουν έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το λεωφορείο έπεσε από την γέφυρα και κατέληξε δίπλα στη σιδηροδρομική γραμμή

Όλοι οι νοσοκόμοι και οι γιατροί των νοσοκομείων της περιοχής της Βενετίας κλήθηκαν να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους, ώστε να παρασχεθεί βοήθεια στους τραυματίες. 

Συλλυπητήρια από τη Μελόνι

Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για το σοβαρό ατύχημα που συνέβη στο Mestre. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Είμαι σε στενή επαφή με τον δήμαρχο Luigi Brugnaro και τον υπουργό Matteo Piantedosi για να παρακολουθώ τα νέα σχετικά με αυτή την τραγωδία», ανέφερε η Ιταλίδα πρωθυπουργός στο Facebook.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top