Bαρύ το κατηγορητήριο κατά Μενέντεζ με ράβδους χρυσού και μετρητά 

Κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε από  επιχειρηματίες και την Αίγυπτο!    

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην ελληνική ομογένεια και όχι μόνον η είδηση ότι ο πιο θερμός υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων στο αμερικανικό Κογκρέσο ο Μπομπ Μενέντεζ πάει κατηγορούμενος για διαφθορά. Ήδη ο γερουσιαστής παραιτήθηκε -προσωρινά όπως διευκρινίζει- από την πανίσχυρη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Διώκεται για διαφθορά ο φιλέλληνας Αμερικανός γερουσιαστής Μενέντεζ

Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο Μπομπ Μενέντεζ είναι βαρύ. Κατηγορείται ότι έπαιρνε μετρητά και ακριβά δώρα για να ευνοήσει τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ  αλλά και την κυβέρνηση της Αιγύπτου. 

Τα μετρητά με τα οποία κατηγορείται ο Μενέντεζ ότι δωροδοκήθηκε

Τα μετρητά με τα οποία κατηγορείται ο Μενέντεζ ότι δωροδοκήθηκε 

«Ο Γερουσιαστής και η σύζυγός του δωροδοκήθηκαν με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια προκειμένου ο Γερουσιαστής Μενέντεζ να χρησιμοποιήσει την ισχύ και την επιρροή του για να προστατευσει και να πλουτίσει αυτούς του επιχειρηματίες και να ωφελήσει την κυβέρνηση της Αιγύπτου» υποστηρίζει ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Μανχάταν Νταμιάν Ουίλιαμς  

Μετρητά, ράβδοι χρυσού και μια Μερσέντες τα «δώρα» που καίνε τον Μενέντεζ  

Στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του γερουσιαστή βρέθηκαν τα στοιχεία που τον καίνε.  

«Αυτή είναι η Μερσέντες Μπενζ που υποστηρίζουμε πως του προμήθευσε ο (επιχειρηματίας) Ουρίμπε ως τμήμα της συνωμοσίας… 
Αυτό που βλέπετε εδώ είναι τρία κιλά χρυσού.Τα τρία αυτά κιλά είναι αξίας περίπου 150000 δολαρίων» υποστήριξε επίσης ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

Η Μερσέντες με την οποία υποστηρίζει ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας ότι δωροδοκήθηκε ο Μενέντεζ  από επιχειρηματία   

Η Μερσέντες με την οποία υποστηρίζει ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας ότι δωροδοκήθηκε ο Μενέντεζ  από επιχειρηματία

Τα ευρήματα του FBI περιλαμβάνουν και 500. 000 δολάρια μετρητά, μερικά εκ των οποίων, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, βρέθηκαν στις τσέπες των γιλέκων του Γερουσιαστή.

Αποχώρησε από την επιτροπή  -  Ζητούν την παραίτησή του από τη Γερουσία 
  

Ήδη ο φιλέλληνας Γερουσιαστής αποχώρησε από την Προεδρία της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα.

O Μενέντεζ πάντως αρνείται με οργή τις προτροπές για παραίτηση από μέλη του δικού του κόμματος και κάνει λόγο για συνωμοσία εναντίον του.  

«Έχω από λάθος κατηγορηθεί και στο παρελθόν γιατί αρνήθηκα να λυγίσω στα συμφέροντα και οι άνθρωποι του Νιου Τζέρσεϊ μπόρεσαν να δουν πίσω από τον καπνό και τους καθρέφτες και να αναγνωρίσουν ότι ήμουν αθώος» δήλωσε. 

«Χαμόγελα» από την Τουρκία

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις που έγιναν γνωστές λίγες ώρες μετά την υπογραφή ενός κειμένου στήριξης της Αρμενίας από τον Μενέντεζ και άλλους Αμερικανούς γερουσιαστές. 

ΗΠΑ: Αντιδράσεις στη Γερουσία για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Για δεύτερη φορά κατηγορείται για διαφθορά και μάλιστα μαζί με την αρμενικής καταγωγής σύζυγό του Ναντίν Αρσλανιάν.  Ο Μενέντεζ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στο αίτημα της Τουρκίας για τα F- 16 γιατί έχει δικαίωμα άσκησης βέτο» ανέφερε το Haber Global. 

Όσον αφορά τις επιπτώσεις για την Ελλάδα, ο  διεθνολόγος  Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος εξηγεί στο ρεπορτάζ του Star:    

«Σίγουρα δεν είναι μια καλή είδηση για μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτόματα θα έχουμε κάποιου είδους εξομάλυνση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων ή ότι οι Τούρκοι θα αγοράσουν αύριο πρωί F – 16. Οι περισσότεροι γερουσιαστές στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων δεν διάκεινται θετικά προς την Τουρκία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κύριος Ερντογάν δεν έχει ακόμη λάβει πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top