Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η πραγματικότητα για έναν πλανήτη που βράζει»

Η ομιλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Στρασβούργο

Πλημμύρες: Η Ομιλία Της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Στήριξη ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε στη Θεσσαλία η κακοκαιρία Daniel ανακοίνωσε η Ε.Ε., μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων στο Στρασβούργο. 

Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα θα πάρει 2,2 δις € από την Ευρώπη»

Με μια αναφορά στην Ελλάδα για τις μεγάλες καταστροφές που καταγράφηκαν αυτό το καλοκαίρι, ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη ομιλία της Προέδρου της Κομισιόν στο Στρασβούργο.

Κλιματική αλλαγή: Αυτή είναι η πραγματικότητα σε έναν πλανήτη που βράζει

Στην ετήσια ομιλία της με τίτλο «Η Κατάσταση της ΕΕ», η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν -μεταξύ άλλων- υπερασπίστηκε την Πράσινη Συμφωνία για τους κλιματικούς στόχους της ΕΕ, το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και τις μεταναστευτικές συμφωνίες, όπως με τη Τυνησία, τη διεύρυνση ακόμα χωρίς αλλαγές στις Συνθήκες και, φυσικά, την υποστήριξη στην Ουκρανία.

«Πριν από τέσσερα χρόνια, η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία ήταν η απάντησή μας στο κάλεσμα της ιστορίας. Και αυτό το καλοκαίρι - το θερμότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη - ήταν μια τρανή υπενθύμιση αυτού. Η Ελλάδα και η Ισπανία επλήγησαν από καταστροφικές πυρκαγιές - και χτυπήθηκαν ξανά λίγες εβδομάδες αργότερα από καταστροφικές πλημμύρες. Και είδαμε το χάος των ακραίων καιρικών φαινομένων - από τη Σλοβενία μέχρι τη Βουλγαρία και σε όλη τη Ένωσή μας», είπε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Νέος νόμος για την ισότητα των φύλων: «Όχι» σημαίνει «όχι»

Για πρωτοποριακό έργο της Κομισιόν για την ισότητα των φύλων μίλησε η Πρόεδρος της Κομισιόν. «Ως γυναίκα, αυτό σημαίνει πολλά για μένα», είπε.

Και εξήγησε: «Ολοκληρώσαμε φακέλους που πολλοί πίστευαν ότι θα μπλοκαριστούν για πάντα, όπως η Οδηγία για τις γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια και η ιστορική προσχώρηση της ΕΕ στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Με την οδηγία για τη διαφάνεια των αμοιβών έχουμε ενσωματώσει στον νόμο τη βασική αρχή ότι η ίση εργασία αξίζει ίση αμοιβή. Δεν υπάρχει ούτε ένα επιχείρημα γιατί - για το ίδιο είδος εργασίας - μια γυναίκα θα πρέπει να αμείβεται λιγότερο από έναν άνδρα», τόνισε.

«Όμως η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει ακόμα και πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε για πρόοδο από κοινού», αναγνώρισε. «Γνωρίζω ότι αυτό το Ευρωκοινοβούλιο υποστηρίζει την πρότασή μας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Και εδώ, θα ήθελα να θέσουμε σε νόμο μια άλλη βασική αρχή: Όχι, σημαίνει όχι. Δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ισότητα χωρίς ελευθερία από τη βία», υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top