Συγκλονιστική στιγμή: Μητέρα και γιος αγκαλιάζονται μετά από 42 χρόνια!

Της είχαν πει ότι το παιδί πέθανε στη γέννα και το άρπαξαν

Σκηνές βγαλμένες από ταινία διαδραματίστηκαν στη Χιλή, όταν μια μητέρα επανενώθηκε με τον γιο της μετά από 42 χρόνια!

Πριν 42 χρόνια, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο όπου είχε γεννήσει η Μαρία Αντζέλικα Γκονζάλες της πήραν το παιδί από τα χέρια και λίγο αργότερα της είπαν ότι ήταν νεκρό. Σήμερα, ήρθε η στιγμή που περίμενε για χρόνια: αγκάλιασε ξανά τον γιο της.

«Σ΄αγαπώ πολύ», είπε στα ισπανικά ο Τζίμι Λίπερτ Τάιντεν, όταν είδε τη μητέρα του να ξεσπά σε λυγμούς.

Μητέρα και γιος επανενώθηκαν μετά από 42 χρόνια

Συγκίνηση κατά την επανένωση μητέρας και γιου μετά από 42 χρόνια (AP)

Μητέρα και γιος επανενώθηκαν μετά από 42 χρόνια (2)

Το ταξίδι του για να βρει τη βιολογική οικογένειά του ξεκίνησε τον Απρίλιο, αφού είχε διαβάσει για τις ιστορίες παιδιών γεννημένων στη Χιλή που επανενώθηκαν με τους συγγενείς τους μέσω της ΜΚΟ Nos Buscamos.

Η οργάνωση ανακάλυψε ότι ο Τάιντεν είχε γεννηθεί πρόωρα στο νοσοκομείο του Σαντιάγκο και τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα. Η μητέρα πήρε εξιτήριο, όμως όταν επέστρεψε να πάρει το παιδί της, της είπαν ότι πέθανε και η σορός του είχε ταφεί.

«Τα χαρτιά υιοθεσίας που έχω αναφέρουν ότι δεν έχω κανένα ζωντανό συγγενή. Όμως τους τελευταίους μήμες έμαθα ότι έχω μια μητέρα, τέσσερις αδελφούς και μία αδελφή», δήλωσε ο Τάιντεν στη συνέντευξη που παραχώρησε.

Αγκαλιάζει ξανά την οικογένειά του μετά από 42 χρόνια

Ο Τζίμι Λίπερτ Τάιντεν έμαθε ότι έχει μητέρα και αδέλφια, παρόλο που τα χαρτιά υιοθεσίας του έγραφαν ότι όλοι οι συγγενείς του είναι νεκροί (AP)

Η ΜΚΟ εκτιμά ότι δεκάδες χιλιάδες μωρά απήχθησαν από οικογένειας στη Χιλή τις δεκαετίες του 70' και του 80', σύμφωνα με επίσημα έγγραφα. 

«Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα παιδιά εκλάπησαν από φτωχές οικογένειες, φτωχές γυναίκες που δεν το γνώριζαν. Δεν ήξεραν πώς να υπερασπιστούς τον εαυτό τους, τόνισε η ιδρύτρια της ΜΚΟ.

Η εμπορία παιδιών συνέπεσε με πολλές άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έγιναν κατά τη διάρκεια της επί 17 ετών βασιλείας του στρατηγού Αυγούστο Πινοσέτ, ο οποίος στις 11 Σεπτεμβρίου 1973 ηγήθηκε ενός πραξικοπήματος της Χιλής για την ανατροπή του μαρξιστή προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, τουλάχιστον 3.095 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, και δεκάδες χιλιάδες άλλοι βασανίστηκαν ή φυλακίστηκαν για πολιτικούς λόγους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top