Τουρκία: Βγάζει το πλωτό γεωτρύπανο Abdulhamid Han στην Αν. Μεσόγειο

Τι ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας

Να ταράξει και πάλι τα νερά της Ανατολικής Μεσογείου επιδιώκει η Τουρκία, καθώς ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας ανακοίνωσε ότι το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο ζεσταίνει τις μηχανές του για έρευνες στην θαλάσσια περιοχή. 

Η Τουρκία φαίνεται ότι αρχίζει και πάλι το χαβά της με τις έρευνες στον θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου και ετοιμάζεται να βγάλει  στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου το πλωτό γεωτρύπανο Abdulhamid Han. 

Η είδηση έγινε γνωστή από τα πλέον επίσημα χείλη, από τον  Τούρκο υπουργό Ενέργειας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.  Το ανακοίνωσε, μάλιστα, και στον λογαριασμό του στο Twitter με αφορμή την πρώτη επέτειο από την ένταξή του γεωτρύπανου  στον τουρκικό στόλο. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά: «Το γεωτρύπανο Abdulhamid Han ξεκινά τη νέα του αποστολή στη Μεσόγειο», λέγοντας «βίρα τις άγκυρες» και «πρώτα ο Θεός». 

Σύμφωνα, πάντως, με το δορυφορικό σύστημα ναυτικού γεωεντοπισμού MarineTraffic.com το Abdulhamid Han παραμένει αυτή τη στιγμή στο αγκυροβόλιο του Τάσουτζου στα ανοικτά της Σελεύκειας, στη νότια Τουρκία, ενώ πορεία προς το πλωτό γεωτρύπανο έχει  χαράξει το πλοίο υποστήριξης Aybuke. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top