«Οπισθοχώρηση» Μενέντεζ για τα F-16 στην Τουρκία

Το παρασκήνιο για τους όρους του

Άλλαξε γραμμή πλεύσης ο Ρόμπερτ Μενέντεζ για τα F-16 της Τουρκίας. Παρόλο που μέχρι τώρα «φρέναρε» την πώλησή τους, τώρα φαίνεται ότι κάνει πίσω.

Μενέντεζ: «Ο Ερντογάν φέρεται μαφιόζικα και εκβιάζει ως άλλος Κορλεόνε»

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον, Δημήτρης Σουλτογιάννης, ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας δεν είναι διατεθειμένος να ξεκινήσει ένα μπρα-ντε-φερ με τον Λευκό Οίκο και το Αμερικανικό Πεντάγωνο για τα μάτια του Ερντογάν.

Βίντεο: Πώς ο Μενέντεζ «πετσόκοψε» την Τουρκία σε 90 δευτερόλεπτα

Ούτε, όμως, και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θέλει να διαπληκτιστεί μαζί του, ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή που ξεκινά η προεκλογική περίοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς τον θέλει συνεργάσιμο για πολλά άλλα θέματα της προεδρικής του ατζέντας. 

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, o φιλέλληνας γερουσιαστής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την κυβέρνηση Μπάιντεν και προσπαθεί να διασφαλίσει ότι αν τα μαχητικά παραδοθούν στην Άγκυρα δε θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας.

Αυτό υπάρχει η δυνατότητα να μπει σαν όρος από τους Αμερικανούς νομοθέτες και αυτό ακριβώς είναι που επιδιώκει ο Μενέντεζ. Το βασικό επιχείρημά του είναι ότι μπορεί μετά τους σεισμούς στην Τουρκία να έχουμε δει μια παύση στην τουρκική προκλητικότητα, όμως αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει μια μόνιμη πραγματικότητα. 

Με δηλώσεις του, πάντως, στο πρακτορείο Reuters σήμερα, ο Μπόμπ Μενέντεζ προανήγγειλε αποφάσεις από την πλευρά του μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top