Ιταλία: Καθηγήτρια με άριστα στην κοπάνα – Πήρε άδεια 20 χρόνια

Εργάστηκε μόλις τέσσερα

Άριστα στην… κοπάνα πήρε καθηγήτρια στην Ιταλία, η οποία, σύμφωνα με το BBC από τα συνολικά 24 χρόνια που εργαζόταν τα 20 βρισκόταν σε… άδεια. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η καθηγήτρια Παολίνα ντε Λίο τελικά απολύθηκε από την υπηρεσία της, με απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Ιταλίας που επικύρωσε προηγούμενη απόφαση του 2017.

Χαλκίδα: Eπίθεση με αεροβόλο σε καθηγήτρια γυμνασίου από ανήλικους

Εκείνη τη χρονιά η καθηγήτρια είχε εμφανιστεί στο σχολείο, όπου δίδασκε μόλις τέσσερις μήνες, προκαλώντας αντιδράσεις. Την επόμενη χρονιά την αποκατέστησε δικαστήριο στη Βενετία, όμως το υπουργείο Παιδείας άσκησε έφεση στην απόφαση. 

Από την αρχή η καθηγήτρια δεν έδειχνε να έχει διάθεση να διδάξει. Τα πρώτα δέκα χρόνια που είχε διοριστεί δεν είχε εμφανιστεί καν στο σχολείο. Τα υπόλοιπα 14 δικαιολογούσε τις απουσίες της, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και με την οικογένειά της.

Μαθητής στη Γαλλία μαχαίρωσε μέχρι θανάτου καθηγήτρια μέσα στην τάξη

Ήταν τόσο προκλητική που μέχρι και οι μαθητές της διαμαρτυρήθηκαν, καθώς όπως είπαν, όποτε ερχόταν στο σχολείο ήταν απροετοίμαστη, χωρίς βιβλία, βαθμολογούσε στην τύχη και ασχολούταν συνεχώς με το κινητό της. 

Τελικά, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, σύμφωνα με το BBC, επικύρωσε την απομάκρυνσή της, ενώ χαρακτήρισε τις απουσίες της «μόνιμη και απόλυτη ανικανότητα».

Καθηγήτρια κακοποιούσε σεξουαλικά μαθητή της στο σχολείο επί τρία χρόνια

Η καθηγήτρια, που διδάσκει Ιστορία και Φιλοσοφία, υποστηρίζει ότι έχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι άδειες της ήταν δικαιολογημένες.

Πάντως, όταν της τηλεφώνησε δημοσιογράφος της εφημερίδας La Repubblica για ένα σχόλιο, η καθηγήτρια αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση λέγοντας: «λυπάμαι, αλλά τώρα είμαι στην παραλία». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top