Titan: «Δέχθηκαν την πίεση πυρηνικής βόμβας»

Tι είναι η ενδόρρηξη που διέλυσε το μοιραίο βαθυσκάφος

Titan: «Δέχθηκαν την πίεση πυρηνικής βόμβας» - Πώς έγινε η ενδόρρηξη του μοιραίου βαθυσκάφους / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Με τον πλέον τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος για το τουριστικό βαθυσκάφος. Η ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στον Ατλαντικό ανήκουν στον «Τιτάνα» και όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί. Τα ευρήματα υποδηλώνουν πως το υποβρύχιο εξαϋλώθηκε προς τα μέσα από την τεράστια υδροστατική πίεση η οποία ισούται, όπως λένε οι ειδικοί, με το βάρος του Πύργου του Άιφελ.

Τιτανικός: Δείτε πώς ήταν το εσωτερικό του μοιραίου υποβρυχίου

Μέσα σε ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου το βαθυσκάφος διαλύθηκε. Όπως ακριβώς αποτυπώνεται στο βίντεο όπου φαίνεται πώς στο τουριστικό υποβρύχιο σημειώθηκε ενδορρήξη, δηλαδή μια έκρηξη προς τα μέσα από την ασύλληπτη πίεση στα βάθη του Ωκεανού. 

 Η ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στον Ατλαντικό ανήκουν στον «Τιτάνα»

Ο Τιτανικός κράτησε μαζί του για πάντα τον Τιτάνα και τους πέντε επιβαίνοντες.

Το καναδικό τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ εντόπισε μέρος από το φινιστρίνι του βαθυσκάφους, τμήμα από το μπροστινό και πίσω μέρος του θαλάμου πίεσης των επιβατών, το πλαίσιο της βάσης του, όπως και ένα κομμάτι από το ουραίο μέρος.

Το υποβρύχιο Titan συνεθλίβη - Ακαριαίος ο θάνατος των επιβαινόντων
 

Tα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας - Ανάλυση από τον Αντιναύαρχο ε.α., πρώην κυβερνήτη υποβρυχίων Γιώργο Λεβέντη στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Δέχθηκαν την πίεση πυρηνικής βόμβας 

Το υποβρύχιο κονιορτοποίηθηκε. Όπως εξηγεί ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής Θεόδωρος Λιόλιος, η πίεση που δέχθηκε έμοιαζε με πυρηνική βόμβα.

«Οι υπερπιέσεις που αναπτύχθηκαν μετά την καταστροφή του κύτους είναι ανάλογες με τις υπερπιέσεις που αναπτύχθηκαν μερικές δεκάδες μέτρα από το σημείο μηδέν της έκρηξης της βόμβας στη Χιροσίμα» αναφέρει ο κ. Λιόλιος.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι πέντε επιβάτες του βαθυσκάφους εξαϋλώθηκαν από την ασύλληπτη πίεση του ωκεανού. Κάθε εκατοστό του ανθρώπινου σώματος δέχτηκε πίεση 393 κιλών.

«Δύο φίλοι μου χάθηκαν. Η μόνη παρηγοριά σε όλο αυτό είναι ότι συνέβη αστραπιαία. Κυριολεκτικά σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και οι άνθρωποι δεν είχαν ιδέα τι συνέβαινε» ανέφερε ο ειδικός υποβρύχιων διασώσεων Ντέιβιντ Μερμς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top