Κολομβία: «Πεινάω, η μαμά πέθανε» - Βίντεο από τη διάσωση των παιδιών

Τι είπαν στους διασώστες όταν τα βρήκαν στη ζούγκλα

Τα τέσσερα παιδάκια εντοπίστηκαν ταλαιπωρημένα και αδυνατισμένα στη ζούγκλα της Κολομβίας - Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψαν οι διασώστες από τις πρώτες στιγμές που αυτόχθονες κατάφεραν να εντοπίσουν ζωντανά τα τέσσερα παιδιά που περιπλανιόντουσαν στη ζούγκλα της Κολομβίας επί σαράντα μέρες μετά από τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευαν. 

Κολομβία: Πώς επέζησαν τα 4 παιδιά στη ζούγκλα επί 40 ημέρες

Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε χθες, Κυριακή, βίντεο που ήταν τραβηγμένα με κινητό τηλέφωνο. Σε αυτό διακρίνονται τα τέσσερα παιδάκια, τρομερά αδυνατισμένα και φοβισμένα, ενώ το μικρότερο, μόλις ενός έτους το κρατά στην αγκαλιά του ένας από τους διασώστες και του τραγουδά για να το ηρεμήσει. 

 

 

Οι άνθρωποι που τα εντόπισαν είναι μέλη φρουράς αυτοχθόνων. Στο βίντεο φαίνονται να καπνίζουν, καθώς ο καπνός θεωρείται ιερό φυτό για τους ιθαγενείς, ευχαριστώντας έτσι τα πνεύματα για τη βοήθειά τους να βρεθούν σώα τα παιδιά. 

Κολομβία: Πώς βρήκαν τα τέσσερα αδελφάκια

Τα μέλη της φρουράς φιλοξενήθηκαν στην κρατική τηλεόραση της Κολομβίας και περιέγραψαν τις πρώτες στιγμές της διάσωσης. 

Θαύμα στην Κολομβία: Βρέθηκαν ζωντανά τα παιδιά που αγνοούνταν επί 40 μέρες

«Η μεγαλύτερη κόρη, η Λέσλι, με τη μικρότερη στην αγκαλιά, έτρεξε προς εμένα. Μου είπε “πεινάω”», ανέφερε ο Νικολάς Ορδόνιες Γκόμες, μέλος της ομάδας. «Το ένα από τα δύο αγόρια ήταν ξαπλωμένο. Σηκώθηκε και μου είπε: “η μαμά μου πέθανε”», συνέχισε.

Τα τέσσερα αδελφάκια που βρέθηκαν μετά από 40 μέρες στη ζούγκλα της Κολομβίας είναι πλέον ασφαλή - AP

Τα τέσσερα αδελφάκια που βρέθηκαν μετά από 40 μέρες στη ζούγκλα της Κολομβίας είναι πλέον ασφαλή - AP

«Τους είπαμε πως είμαστε φίλοι, ότι μας έστειλαν δικοί τους, μας έστειλαν ο μπαμπάς και ο θείος, πως ήμασταν της οικογένειας», κατέληξε ο διασώστης.

Θαύμα στον Αμαζόνιο: Βρέθηκαν τέσσερα παιδιά που αγνοούνταν στη ζούγκλα

Και τα τέσσερα παιδιά ηλικίας 13, 9, 4 και 1 έτους, επέβαιναν σε μικρό αεροσκάφος μαζί με τη μητέρα τους, τον πιλότο κι έναν συγγενή τους, το οποίο συνετρίβη στις αρχές Μαΐου. Οι τρεις ενήλικοι επιβαίνοντες βρέθηκαν νεκροί από τον στρατό στον τόπο της καταστροφής.

Τα παιδιά εντοπίστηκαν αδυνατισμένα και φοβισμένα στη ζούγκλα από ομάδα αυτοχθόνων - AP

Τα παιδιά εντοπίστηκαν αδυνατισμένα και φοβισμένα στη ζούγκλα από ομάδα αυτοχθόνων - AP

Τα παιδιά βρέθηκαν 40 ημέρες μετά τη συντριβή υποσιτισμένα και με το σώμα τους καλυμμένο με τσιμπήματα εντόμων, όμως ζωντανά. 

Όπως έγινε γνωστό, κατάφεραν να επιβιώσουν τρώγοντας λίγο αλεύρι που υπήρχε στο αεροπλάνο και έπειτα σπόρους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top