Θαύμα στην Κολομβία: Βρέθηκαν ζωντανά τα παιδιά που αγνοούνταν επί 40 μέρες

Επιβίωσαν μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τεσσάρων παιδιών στην Κολομβία που χάθηκαν στη ζούγκλα του Αμαζονίου και κατάφεραν να επιβιώσουν μόνα τους για 40 ημέρες, μέχρι που βρέθηκαν από τις Αρχές.

Τα παιδιά ανήκουν στη φυλή αυτοχθόνων Ουιτότο και είναι πλήρως εξοικειωμένα με τη ζούγκλα, γεγονός που αποδείχτηκε σωτήριο για την επιβίωσή τους. Και τα τέσσερα παιδιά ηλικίας 13, 9, 4 και ενός έτους, επέβαιναν σε μικρό αεροσκάφος μαζί με τη μητέρα τους, τον πιλότο κι έναν συγγενή τους, το οποίο συνετρίβη στις αρχές Μαΐου. Οι τρεις ενήλικοι επιβαίνοντες βρέθηκαν νεκροί από τον στρατό στον τόπο της καταστροφής.

Τα τέσσερα αδέρφια βρέθηκαν υποσιτισμένα αλλά ζωντανά μέσα στη ζούγκλα / AP Images

Τα παιδιά βρέθηκαν 40 ημέρες μετά τη συντριβή υποσιτισμένα και με το σώμα τους καλυμμένο με τσιμπήματα εντόμων, όμως ζωντανά. «Ναι, βρήκαν τα παιδιά, χρειάζομαι μια πτήση, ένα ελικόπτερο να πάω να τα βρω επειγόντως», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο παππούς των παιδιών, Φιδένσιο Βαλένσια.

Τα παιδιά στην πραγματικότητα δεν είχαν απομακρυνθεί πολύ από τον τόπο της συντριβής, εξήγησε ο ίδιος. «Τα βρήκε ιθαγενής Αραρακουάρα που τα έψαχνε από την αρχή, ο Χένρι Γκερέρο», πρόσθεσε.

Ο κολομβιανός στρατός δημοσιοποίησε μέσω Twitter περισσότερες φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκαν τα παιδιά, καθισμένα πάνω σε λινάτσες, πλαισιωμένα από στρατιωτικούς και ιθαγενείς που τους πρόσφεραν να φάνε και να πιούνε. Τα δυο μεγαλύτερα φόραγαν σκισμένα παντελόνια τζιν και μακρυμάνικα μπλουζάκια, με τα πόδια τυλιγμένα με λωρίδες υφάσματος. Στη συνέχεια βρέθηκαν μπιμπερό, ψαλίδι, παπούτσια, μισοφαγωμένα φρούτα, ίχνη και ακόμη αυτοσχέδια καταλύματα που φαίνεται να έφτιαξαν τα τέσσερα αδερφάκια. 

Στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συμμετείχαν πάνω από 100 στρατιωτικοί, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών, και δεκάδες αυτόχθονες που έψαχναν τα παιδιά στη ζούγκλα στα όρια των νομών Γουαβιάρε και Κακετά. 

Λόγω της πυκνής βλάστησης αλλά και της άγριας ζωής του Αμαζονίου, οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανά τα παιδιά στέρευαν ωστόσο έγινε το θαύμα. Η είδηση του εντοπισμού των τεσσάρων παιδιών έκανε πολύ γρήγορα τον γύρο του κόσμου, σκορπίζοντας χαρά και ανακούφιση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top