Τουρκία: Μετά τους πανηγυρισμούς... ο γκρεμός της οικονομίας

Γιατί ο Ερντογάν δεν προσευχήθηκε στην Αγιά Σοφιά 

Ο Ερντογάν κέρδισε μια ακόμα φορά μια πενταετή προεδρική θητεία, την οποία, αν εξαντλήσει το 2028, θα τον καταστήσει επικεφαλής του τουρκικού κράτους για 26 χρόνια. Το εκλογικό αποτέλεσμα έγινε δεκτό στη γειτονική χώρα με πανηγύρια και ερωτικά τραγούδια, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν στα ευρωπαϊκά κράτη. 

Τουρκία: Απόλυτος κυρίαρχος ο Ερντογάν για άλλα πέντε χρόνια

Τα πανηγύρια και οι ερωτικοί στίχοι του Ερντογάν θα σταματήσουν κάποια στιγμή και θα αποκαλυφθεί μια χώρα βαθιά διχασμένη που πρέπει να αντιμετωπισει σκληρές προκλήσεις. 

Αρχικά την οικονομία. Με την πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων, οι αγορές «πάγωσαν» και η λίρα «κατρακύλησε». Βέβαια στην Τουρκία υπάρχει ένα πολύ παράδοξο στοιχείο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη η απεσταλμένη του Star, Έλενα Παπαδημητρίου: πολλοί έμποροι και πολίτες φαίνεται ναμην έχουν συναίσθηση της κατάστασης και είναι σαν να ζουν σε άρνηση. Αλλά και αυτοί που καταλαβαίνουν λένε «Εντάξει, παντού υπάρχει πρόβλημα, σε όλες τις χώρες»

Πάντως, οι «αλχημείες» που κάνει ο Ερντογάν φαίνεται να σπρώχνουν τη χώρα στον γκρεμό. 

Τουρκία: Γιατί ο Ερντογάν δεν προσευχήθηκε στην Αγιά Σοφιά 

Σήμερα, ανήμερα της μαύρης επετείου για την Άλωση της Κωνταντινούπολης, πραγματοποιήθηκε προσευχή στην Αγία Σοφία. Ωστόσο, ο Ερντογάν δεν παρευρέθηκε.

Υπάρχει η εκτίμηση ότι ήθελε χαμηλωμένους τόνους σήμερα. Όμως υπάρχει κ η ανάγνωση που όσοι τον ξέρουν καλά, θεωρούν πιθανότερη, να νιώθει τόσο ισχυρός που δεν εχει ανάγκη από φιέστα και σοου. Όταν του φανει χρήσιμος ο συμβολισμός, θα τον επαναφέρει.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top