Η προκλητική ανάρτηση της κόρης του Ερντογάν για τις εκλογές στην Τουρκία

«Η ημισέληνος θα κερδίσει το σταυρό της Δύσης», έγραψε η Εσρά στο Τwitter

Ρεπορτάζ του Star για τις εκλογές στην Τουρκία

Σάλος έχει προκληθεί με την ανάρτηση της κόρης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η καταμέτρηση στον πρώτο γύρο των εκλογών στην Τουρκία.

«Λίγο έμεινε ώστε η ισλαμική ημισέληνος να ‘σπάσει’ τον δυτικό σταυρό», ανέφερε η Εσρά Ερντογάν σε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για έναν ιερό πόλεμο μεταξύ της «ισλαμικής ημισελήνου» και του σταυρού.

 

 

Ποια είναι η κόρη του Ερντογάν, Εσρά

Η κόρη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Εσρά Ερντογάν είναι 39 ετών και είναι παντρεμένη με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης του πατέρα της.

Παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 2004 σε μια λαμπρή τελετή με υψηλούς προσκεκλημένους από όλο τον κόσμο. Στον γάμο της είχε παρευρεθεί και ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Εσρά Ερντογάν

Η Εσρά Ερντογάν / Φωτογραφία αρχείου AP (Gregorio Borgia)

Σπούδασε κοινωνιολογία και ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα το 2003, ενώ έκανε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ.Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στην κοινωνιολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο το 2014. Μια φίλη της με την οποία σπούδασε μαζί, περιέγραψε την Εσρά Ερντογάν ως «με μια ισχυρή προσωπικότητα, με σταθερές πεποιθήσεις για τη ζωή, την πίστη, την πολιτική και την οικογένεια». 

Ακόμα, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου των TÜRGEV  και Yeşilay, που ιδρύθηκαν υπό την ηγεσία του πατέρα του. 

Τέλος, συμμετείχε ως εθελόντρια δασκάλα στην εκστρατεία «We Are Volunteers, We Teach» που ξεκίνησε από τον Δήμο Ουμράνιε της Κωνσταντινούπολης για άτομα με ειδικές ανάγκες και δίδαξε το αλφάβητο σε ένα κορίτσι με αναπηρία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top