Σουδάν: Tρία παιδιά ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στη Μητρόπολη

Σταθερή η κατάσταση των Ελλήνων που έχουν τραυματιστεί

Κορυφώνεται η αγωνία για τους 15 εγκλωβισμένους, μεταξύ των οποίων και πολλοί Έλληνες, στην ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Χαρτούμ στο ΣουδάνΑνάμεσα στους εγκλωβισμένους μέσα στη Μητρόπολη βρίσκονται και τρία μικρά παιδιά.

Σουδάν: «Κινδυνεύουμε ακόμη και να ανοίξουμε την πόρτα» λέει ο Μητροπολίτης

Οι Έλληνες απευθύνουν δραματική έκκληση για βοήθεια, αφού και τα τρόφιμα τελειώνουν και οι συγκρούσεις στους γύρω δρόμους συνεχίζονται. Ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας, είπε ότι η κατάσταση των δύο Ελλήνων που έχουν τραυματιστεί είναι σταθερή. 

Επίσης τόνισε ότι η Μητρόπολη έχει δεχτεί πυρά, αλλά είναι ένα παλιό κτίριο με χοντρούς τοίχους και αντέχει, ενώ τόνισε ότι η νύχτα κύλησε ήρεμα στο Χαρτούμ, αλλά το πρωί ξεκίνησαν πάλι οι συγκρούσεις, ανάμεσα στον στρατό και τους παραστρατιωτικούς και ακούγονται συνέχεια πυρά.

ΥΠΕΞ: Ενεργοποιήθηκε η μονάδα διαχείρισης κρίσεων

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου, η οποία βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Σάββα. 

ΥΠΕΞ: Βασικό μέλημα η ασφάλεια των Ελλήνων στο Σουδάν

Μαίνονται οι συγκρούσεις με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες

Τουλάχιστον 97 άμαχοι σκοτώθηκαν και 365 άλλοι τραυματίστηκαν από το Μεγάλο Σάββατο όποτε  ξέσπασαν οι εχθροπραξίες μεταξύ του σουδανικού στρατού και παραστρατιωτικών. Και οι δυο πλευρές υποστηρίζουν ότι η νίκη είναι δική τους. Οι μάχες ωστόσο μαίνονται για τον έλεγχο του αεροδρομίου της πόλης, του προεδρικού μεγάρου αλλά και της κρατικής τηλεόρασης, η οποία μεταδίδει εμβατήρια.

Σουδάν: Kίνδυνος για ανθρωπιστική κρίση

Γιατροί και ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες, στο Σουδάν τα νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτροδότηση παρά μόνο για μερικές ώρες την ημέρα. 

Σε ορισμένες συνοικίες του Χαρτούμ, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει διακοπεί από το Σάββατο, όπως και η υδροδότηση. Και τα λιγοστά καταστήματα με τρόφιμα που ανοίγουν προειδοποιούν ότι θα αντέξουν μόνο μερικές ημέρες εάν δεν φθάσουν στην πρωτεύουσα φορτηγά με εμπορεύματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top