Βρυξέλλες: Έφοδος της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΚ

Τι ερευνούν οι βελγικές και γερμανικές Αρχές

Βρυξέλλες: Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία του ΕΛΚ / Βίντεο από ΣΚΑΪ

Έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των βελγικών και γερμανικών αστυνομικών αρχών.

Βρυξέλλες: Επίθεση με μαχαίρι στο μετρό κοντά στην Κομισιόν

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, Βέλγοι αστυνομικοί και αξιωματικοί της Κρατικής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Θουριγγίας της Γερμανίας, ερευνούν τα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Η έρευνα αφορά την εν εξελίξει έρευνα διαφθοράς σε βάρος του επικεφαλής του κρατιδίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU της Θουριγγίας Mario Voigt.

Γύρω στις 10 το πρωί της Τρίτης, οι ερευνητές της βελγικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας έφτασαν με οχήματα με πολιτικά στην οδό Rue du Commerce. Προορισμός τους τα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το κέντρο εξουσίας μιας από τις μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Manfred Weber.

Λέγεται ότι ήταν ο Manfred Weber που έφερε μαζί του στις Βρυξέλλες το 2019 τον Mario Voigt, τότε μέλος του κρατικού κοινοβουλίου του CDU της Θουριγγίας. Επρόκειτο για την προεκλογική εκστρατεία του ΕΛΚ για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο Weber χρειαζόταν έναν επαγγελματία για μια προεκλογική εκστρατεία του ΕΛΚ στο διαδίκτυο. 

Νέος εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία – Ένας νεκρός, 30 τραυματίες

«Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι έρευνες δε στρέφονται μέχρι στιγμής κατά υπαλλήλων του ΕΛΚ. Η έρευνα εξυπηρετεί την αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων στο πλαίσιο της διαδικασίας κατά του Voigt. Επιπλέον, οι αστυνομικοί θέλουν να ανακρίνουν πιθανούς μάρτυρες επιτόπου στις Βρυξέλλες», σχολίασε ο εκπρόσωπος του  Weber.

«Σύμφωνα με την έρευνα, η εν εξελίξει έφοδος έχει επίσης ως στόχο να εξετάσει το ζήτημα του πόσο καιρό ο Voigt εργάστηκε αρχικά για το ΕΛΚ και πόσα χρήματα μπορεί να έλαβε κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου», κατέληξε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top