Νέος εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία – Ένας νεκρός, 30 τραυματίες

Επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με μηχάνημα έργου

Επιβατική αμαξοστοιχία με τουλάχιστον πενήντα επιβαίνοντες εκτροχιάστηκε στη νότια Ολλανδία, όταν συγκρούστηκε με μηχάνημα έργου πάνω στις σιδηροτροχιές, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος μέχρι στιγμής να χάσει τη ζωή του και τουλάχιστον 30 επιβάτες να τραυματιστούν σοβαρά.

 

 

Το τρένο εκτελούσε νυχτερινό δρομολόγιο από τη Λάιντεν στη Χάγη, στη νότια Ολλανδία.

 

 

Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, εκδηλώθηκε φωτιά σε τουλάχιστον ένα από τα βαγόνια του συρμού. Νωρίτερα, το πρακτορείο έκανε λόγο για σύγκρουση επιβατικού με εμπορευματικό συρμό.

Το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε κι έχει ανατραπεί σε χωράφι. Το δεύτερο βαγόνι έχει επίσης ανατραπεί, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά.

 

 

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στην περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση, κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στη Λάιντεν.

 

 

Σε ορισμένους από τους τραυματίες προσφέρθηκαν φροντίδες επιτόπου, ενώ άλλοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS) ανέφεραν μέσω Twitter ότι δρομολόγια που συνδέουν τη Λάιντεν και τη Χάγη έχουν ανασταλεί εξαιτίας του ατυχήματος.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top