Οδοντίατρος δηλητηρίασε τη σύζυγό του με κυάνιο

Το ζευγάρι έχει έξι παιδιά - Πώς τον κατάλαβαν οι αρχές

Τη σύζυγό του φέρεται να δηλητηρίασε ένας οδοντίατρος από το Κολοράντο των ΗΠΑ, ώστε να συνεχίσει τη ζωή του με την ερωμένη του. 

Όπως αποκαλύφθηκε, ο 45χρονος Τζέιμς Τόλιβερ Κρεγκ είχε αναζητήσει στο διαδίκτυο δηλητήρια που θα μπορούσαν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο χωρίς να εντοπιστούν. Από το ιστορικό των αναζητήσεών του προέκυψε ότι είχε παραγγείλει από το γραφείο του ένα μπουκάλι τοξικό κυανιούχο κάλιο, αρσενικό και ολεανδρίνη – τρεις θανατηφόρες χημικές ουσίες. 

Ο 45χρονος οδοντίατρος και η σύζυγός του είχαν έξι παιδιά

Ο 45χρονος οδοντίατρος και η σύζυγός του είχαν έξι παιδιά

Η αστυνομία εκτιμά πως δηλητηρίαζε τα πρωτεϊνικά ροφήματα της συζύγου του με τις τοξίνες και τελικά τη σκότωσε με το κυάνιο, το οποίο είχε παραγγείλει δύο μέρες πριν η 43χρονη σύζυγός του, Άντζελα, εισαχθεί στο νοσοκομείο με ζαλάδες και πονοκεφάλους. 

Σύμφωνα με τη Daily Beast, η κατάσταση της γυναίκας επιδεινώθηκε ραγδαία μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο την περασμένη Τετάρτη και διασωληνώθηκε. Όμως οι γιατροί την κήρυξαν εγκεφαλικά νεκρή και την Κυριακή αποσυνδέθηκε από το μηχάνημα υποστήριξης ζωής. 

Την ώρα, μάλιστα, που η γυναίκα άφηνε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, ο 45χρονος οδοντίατρος φέρεται ότι πήγε στην ερωμένη του, μια ορθοδοντικό από το Τέξας, με την οποία είχε ανταλλάξει σεξουαλικά μηνύματα. 

Οι απιστίες και τα οικονομικά προβλήματα

Από τις ένορκες καταθέσεις, τόσο του ίδιου του 45χρονου, όσο και της αδελφής του θύματος προκύπτει πως το ζευγάρι είχε έναν προβληματικό γάμο, καθώς ο δράστης είχε πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις, ενώ η οικογένεια αντιμετώπιζε και οικονομικά προβλήματα. 

Ο οδοντίατρος φέρεται να είχε επιχειρήσει να δηλητηριάσει τη σύζυγό του και στο παρελθόν

Ο οδοντίατρος φέρεται να είχε επιχειρήσει να δηλητηριάσει τη σύζυγό του και στο παρελθόν 

Στο παρελθόν δε, ο 45χρονος φέρεται να είχε δηλητηριάσει ξανά τη σύζυγό του. 

Όπως είπε η αδελφή της Άντζελα, ο γαμπρός της είχε πολλαπλές ερωτικές σχέσεις με άλλες γυναίκες, ήταν εθισμένος στην πορνογραφία από την εφηβεία του και είχε ναρκώσει και πάλι τη 43χρονη πριν από περίπου 5- 6 χρόνια. Τότε η ίδια της είχε πει ότι ο σύζυγός της τη νάρκωσε επειδή σχεδίαζε να αυτοκτονήσει με θανατηφόρο ένεση και δεν ήθελε να προσπαθήσει να τον σώσει πριν προλάβουν τα φάρμακα να δράσουν.

Είπε επίσης πως η Άντζελα της είχε αναφέρει ότι ο Κρεγκ ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας για δεύτερη φορά. Ο οδοντίατρος και η σύζυγός του έχουν έξι παιδιά

Πώς κατάλαβαν οι αρχές τι είχε κάνει ο οδοντίατρος

Το νήμα του μυστηρίου άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο 45χρονος είπε στη γραμματέα στο γραφείο του πως περίμενε ένα πακέτο, το οποίο ήταν προσωπικό και δεν ήθελε να το ανοίξει. Όμως ένας άλλος υπάλληλος στο οδοντιατρείο το άνοιξε κατά λάθος και όταν η γραμματέας ξανασφράγισε το πακέτο βρήκε μέσα ένα αυτοκόλλητο βιολογικού κινδύνου που έγραφε «κυανιούχο κάλιο».

Η 43χρονη εμφάνισε ζαλάδες και πονοκεφάλους και η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία

Η 43χρονη εμφάνισε ζαλάδες και πονοκεφάλους και η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία

Η γυναίκα έψαξε στην Google πού χρησιμοποιείται το χημικό αυτό και διαπίστωσε ότι η Άντζελα είχε εμφανίσει παρόμοια συμπτώματα με αυτά που προκαλεί η δηλητηρίαση από κυανιούχο κάλιο.

Όταν μάλιστα η 43χρονη εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο στις 15 Μαρτίου η γραμματέας ενημέρωσε τον συνέταιρο του οδοντίατρου και τη σύζυγό του για αυτό που είχε ανακαλύψει

Το ζευγάρι πήγε στο νοσοκομείο και ενημέρωσε τους γιατρούς για τις υποψίες του ότι η γυναίκα είχε δηλητηριαστεί με κυανιούχο κάλιο. Το νοσοκομείο ειδοποίησε την αστυνομία. 

Το ζευγάρι φέρεται να αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στον γάμο του, καθώς ο 45χρονος είχε πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις

Το ζευγάρι φέρεται να αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στον γάμο του, καθώς ο 45χρονος είχε πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις

Ο 45χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως παρήγγειλε το κυανιούχο κάλιο για τη σύζυγό του, επειδή είχε τάσεις αυτοκτονίας και ότι εκείνη του το ζήτησε, καθώς θα μπορούσε να το παραγγείλει λόγω της ιατρικής του ιδιότητας. Ακόμα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το παρήγγειλε, αλλά δεν περίμενε ποτέ ότι η σύζυγός του θα το χρησιμοποιούσε για να βάλει τέλος στη ζωή της. 

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν την αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψή του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top