Τέμπη: «Η καταστροφή των ελληνικών τρένων πηγάζει από την Τρόικα!»

Δημοσίευμα «βόμβα» ιταλικής εφημερίδας -

Τον γύρο της Ευρώπης κάνει τις τελευταίες ημέρες το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Η ιταλική εφημερίδα «Ιλ Φάτο Κουοτιντιάνο» αναζητώντας τις ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα δημοσίευσε έρευνα δημοσιογράφων, οι οποίοι βλέπουν φταίξιμο και στις περικοπές στα χρόνια του μνημονίου που λειτούργησαν σε βάρος της ασφάλειας. 

Αποκάλυψη - Τέμπη: Ποιοι πιστοποίησαν την «ικανότητα» του σταθμάρχη;

Ενδεικτικός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος: «Η καταστροφή των ελληνικών τρένων πηγάζει από τις περικοπές της Τρόικας». «Σφαγή της 28ης Φεβρουαρίου: Πίσω από τα 57 θύματα του δυστυχήματος υπήρχε η άγρια ​​ιδιωτικοποίηση υπέρ της ιταλικής "Ferrovie dello Stato Italiane", δηλαδή των ιταλικών κρατικών σιδηροδρόμων και της γαλλικής "Alstom" σε βάρος της ασφάλειας», αναφέρει η εφημερίδα.

Τέμπη: Δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας για Τρόικα και ελληνικά τρένα

Όπως τονίζουν οι δημοσιογράφοι του «Investigate Europe» και του «Reporters United», ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ το 2010 ήταν τόσο εξοργισμένος όταν του έδειξαν τους λογαριασμούς του ΟΣΕ που πέταξε κάτω τον φάκελο και φώναξε «κλείστε το». 

Έτσι, τμήματα του δικτύου έκλεισαν τότε και χάθηκαν και θέσεις εργασίας, επομένως μειώθηκε και το προσωπικό.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι όσο περισσότερο οι ελληνικές κυβερνήσεις εφάρμοζαν ριζικές περικοπές κόστους, τόσο περισσότερο ανταμείβονταν από την Τρόικα και πως οι αξιωματούχοι της Τρόικας θα πρέπει επίσης να λογοδοτήσουν, διότι έβαλαν τα κέρδη της οικονομίας πάνω από την ασφάλεια των επιβατών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top