Βασιλιάς Κάρολος: Ελληνορθόξη μουσική επέλεξε για τη στέψη του

Εορτασμοί και συναυλίες στη Μεγάλη Βρετανία από τις 6 έως τις 9 Μαΐου

To ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’, σύμφωνα με το Μπάκιγχαμ. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου στο αβαείο του Ουέστμινστερ, ενώ θα ακολουθήσουν το επόμενο 48ωρο συναυλίες, φωταγώγηση μνημείων και πρωτοβουλίες για την προώθηση του εθελοντισμού.

Ο βασιλιάς Κάρολος/ ΑΡ

Ο βασιλιάς Κάρολος/ ΑΡ

Ο 74χρονος Κάρολος θα στεφθεί με κάθε επισημότητα βασιλιάς οκτώ μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας του. Μάλιστα, φέρεται να έχει επιμεληθεί ο ίδιος το πρόγραμμα των εορτασμών, το οποίο θα έχει ποικιλία μουσικών στυλ και ταλέντων. 

«Μια σειρά από μουσικά στυλ και ερμηνευτές συνδυάζουν την παράδοση, την κληρονομιά και τις τελετές με νέες μουσικές φωνές του σήμερα, αντανακλώντας τη δια βίου αγάπη και υποστήριξη του Βασιλιά για τη μουσική και τις τέχνες», ανέφερε το παλάτι σε ανακοίνωσή του.

Ανάμεσα στα δώδεκα κομμάτια που θα ακουστούν στη στέψη του θα είναι και η ελληνορθόδοξη μουσική, προς τιμήν του πατέρα του, πρίγκιπα Φιλίππου. 

«Κατόπιν αιτήματος της Αυτού Μεγαλειότητας, ως φόρο τιμής στον αείμνηστο πατέρα του, Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, τον Πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου, στην Ακολουθία θα υπάρχει και Ελληνική Ορθόδοξη Μουσική από το Βυζαντινό Ψαλτικό Σύνολο».

Η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας/ ΑΡ

Η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας/ ΑΡ
Το Μπάκιγχαμ φιλοδοξεί να διοργανώσει ένα λαμπερό τελετουργικό και έναν εξίσου εντυπωσιακό εορτασμό, δεδομένης της ιστορικής σημασίας που προσδίδεται στη στέψη του νέου μονάρχη.

Στέψη του Καρόλου: Στέμμα θα φορέσει και η Καμίλα

Η τελετή στέψης του Καρόλου Γ’ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 6ης Μαΐου στο αβαείο του Ουέστμινστερ - όπως και των προκατόχων του εδώ και 900 χρόνια - προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, του προκαθήμενου της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Στέμμα θα φορέσει και η βασιλική σύζυγος Καμίλα, όπως έχει γίνει γνωστό, αλλά δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες.

Βασιλιάς Κάρολος και Καμίλα/ ΑΡ

Βασιλιάς Κάρολος και Καμίλα/ ΑΡ

Ο Κάρολος Γ’ και η Καμίλα θα φτάσουν στο αβαείο του Ουέστμινστερ με τη βασιλική πομπή και αφότου ολοκληρωθεί η τελετή στέψης θα επιστρέψουν στο παλάτι για να χαιρετήσουν από το μπαλκόνι το πλήθος.

Στέψη βασιλιά Κάρολου: Συναυλία στο κάστρο του Ουίνδσορ

Την Κυριακή έχει διοργανωθεί συναυλία στο κάστρο του Ουίνδσορ, στο δυτικό Λονδίνο, με τη συμμετοχή αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Η συναυλία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το BBC. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν.

Πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Mail λένε ότι η Αντέλ και ο Εντ Σίραν αρνήθηκαν ευγενικά να τραγουδήσουν στη συναυλία, η πρώτη λόγω υποχρεώσεων που δεν της επιτρέπουν να παραστεί και ο δεύτερος λόγω προγραμματισμένης συναυλίας στο Τέξας, την προηγούμενη μέρα.

Αργότερα το βράδυ της 7ης Μαΐου θα φωταγωγηθούν εμβληματικά μνημεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και υπαίθριες εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία.

Η Δευτέρα θα είναι αργία για τους Βρετανούς και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ενθαρρύνουν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε πρωτοβουλίες φιλανθρωπικών οργανώσεων για την προώθηση του εθελοντισμού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top