Βρετανικό Μουσείο: Η πρόταση που κατέθεσε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Πρότεινε συμφωνία… «win win»

Την εκτίμηση πως θα υπάρξει θετική έκβαση στο θέμα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα μετά τις εκλογές εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κοντά σε μια κοινά επωφελή συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα φαίνεται πως βρίσκονται Ελλάδα και Βρετανία, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου στο BBC. 

ΝΥΤ: Γιατί είναι δύσκολη η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Ο Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ότι η συμφωνία που επεξεργάζονται προβλέπει ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα μπορεί κανείς να τα δει και στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Βρατανικό Μουσείο στο Λονδίνο. Δε θέλησε όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα γίνει κάτι τέτοιο. 

Το Βρετανικό Μουσείου επεξεργάζεται μια πρόταση win win για τα Γλυπτά του Παρθενώνα - AP

Το Βρετανικό Μουσείου επεξεργάζεται μια πρόταση win win για τα Γλυπτά του Παρθενώνα - AP

«Είναι ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα, αλλά πιστεύω πως θα μπορεί να υπάρξει μια πρόοδος με τα γλυπτά, τα Ελγίνεια Μάρμαρα, τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αν μπορούν να εκτίθενται τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Αθήνα και αυτή είναι μια συμφωνία “win – win” για την Ελλάδα και για εμάς», είπε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου.

Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν εδώ»

Ο Όσμπορν είχε δηλώσει πως για να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα οριστικά πίσω στην Ελλάδα τότε θα πρέπει να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση, για την οποία ο ίδιος δεν έχει καμία δικαιοδοσία. 

Γεραπετρίτης για Γλυπτά Παρθενώνα: Απέχουμε πολύ από μια συμφωνία

«Αυτό που μπορεί να κάνει το Μουσείο είναι να προσπαθήσει να χτίσει μια νέα σχέση με την Ελλάδα. Είμαι αρκετά αισιόδοξος», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top