Ιαπωνία: «Δέλεαρ» μετακόμισης για αποσυμφόρηση του Τόκιο - $7.500 ανά παιδί

Στοχεύουν και στην ενίσχυση των περιοχών που έχουν ερημώσει

Ιαπωνία: «Δέλεαρ» μετακόμισης για αποσυμφόρηση του Τόκιο - $7.500 ανά παιδί

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προσφέρει 1 εκατομμύριο γεν, δηλαδή 7.500 δολάρια, ανά παιδί σε οικογένειες που θα δεχτούν να μετακομίσουν εκτός Τόκιο, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης της χαοτική και υπερπλήρη πρωτεύουσα, αλλά και να αναστρέψει το σκηνικό πληθυσμιακής ερήμωσης που παρατηρείται σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας.

Είσαι αντικοινωνικός; Στην Ιαπωνία υπάρχει το κατάλληλο εστιατόριο για σένα

Υπογραμμίζεται ότι το ποσό των 7.500 δολαρίων προορίζεται για οικογένειες που ζουν σε ένα από τα 23 κεντρικά διαμερίσματα του Τόκιο και τις γειτονικές περιφέρειες της Σαϊτάμα, Τσίμπα και Καναγκάουα και για να λάβουν το ποσό πρέπει να δεχτούν να μετακομίσουν εκτός νομού ή σε ορεινές περιοχές του Τόκιο. Η κυβερνητική πρωτοβουλία πρόκειται να εγκαινιαστεί τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, όπως γράφει ο Guardian
 

Προυποθέσεις

Μάλιστα, υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις για τη λήψη του επιδόματος. Οι οικογένειες που θα λάβουν τα 7.500 ευρώ, οφείλουν να μείνουν στα νέα τους σπίτια τουλάχιστον για πέντε χρόνια, ενώ ένα μέλος της οικογένειας θα πρέπει να προχωρήσει σε δημιουργία επιχείρησης. Σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τους όρους, θα είναι αναγκασμένοι να επιστρέψουν τα χρήματα. 

Παλιά «τακτική»  

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν έχει δοθεί πριμοδότηση, ωστόσο το χρηματικό ποσό δεν ήταν ανάλογου «ύψους». Την προηγούμενη φορά, οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν 300.000 γεν.  

Καθημερινή ζωή στο Τόκιο / AP, Hiro Komae
Στόχος της Ιαπωνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει αποσυμφόρηση στο Τόκιο / AP,Hiro Komae 

Πάντως, μπορεί ο πληθυσμός του Τόκιο να κατέγραψε μείωση – για πρώτη φορά πέρυσι – ωστόσο η τάση αποδίδεται στην πανδημία, με τους αρμόδιους να θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top