Συναγερμός στην Ε.Ε. για τα κρούσματα στην Κίνα - Τα μέτρα που εξετάζονται

Η επιστολή της Στέλλας Κυριακίδου στους υπουργούς Υγείας

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην παγκόσμια κοινότητα, μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα. Την ώρα που δεκάδες χώρες παγκοσμίως επαναφέρουν τα μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Υγείας των 27 κρατών-μελών για την εξέλιξη αυτή.

Γιατί υπάρχει έξαρση κορωνοϊού στην Κίνα; Τι συμβαίνει με τις μεταλλάξεις;

Η κ. Κυριακίδου αναφέρει στην επιστολή ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κίνα σχετικά με τις ανησυχητικές αυξήσεις των κρουσμάτων Covid-19 εκεί και τον πιθανό αντίκτυπο των ταξιδιών από την Κίνα προς τα κράτη μέλη της ΕΕ, όταν τεθούν σε ισχύ οι νέες κινεζικές ταξιδιωτικές ρυθμίσεις στις αρχές Ιανουαρίου.

Τι αποφάσισε η Κομισιόν για την έξαρση κορωνοϊού στην Κίνα

Επισημαίνεται, δε, ότι είναι σημαντικό να αξιολογηθούν από κοινού οι πιθανές επιπτώσεις της εξελισσόμενης κατάστασης, καθώς και ότι υπάρχει ανάγκη για καλή προετοιμασία έτσι ώστε να προστατεύονται οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Ε.Ε.: Ποια μέτρα εξετάζονται για τους ταξιδιώτες από και προς την Κίνα

Επιπροσθέτως, η Επίτροπος Υγείας σημειώνει ότι σε επίπεδο ΕΕ αναμένονται τις επόμενες ημέρες ορισμένα «βασικά μηνύματα»  για τους ταξιδιώτες της ΕΕ που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Κίνα, για εκείνους που έρχονται από την Κίνα στην ΕΕ, καθώς και για το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων. 

Παράλληλα επισημαίνεται ότι θα ήταν σημαντικό να συνεχιστεί ή να ξεκινήσει η επιτήρηση των λυμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει λύματα από βασικά αεροδρόμια με στόχο σε περίπτωση που εμφανιστεί  νέα παραλλαγή του ιού, είτε είναι στην Κίνα είτε στην ΕΕ, να εντοπιστεί έγκαιρα και να υπάρξει γρήγορη αντίδραση.  

Τέλος, η Στέλλα Κυριακίδου αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επαφή με τους κινέζους ομολόγους της για να εκφράσει την διάθεση να υπάρξει υποστήριξη για να αντιμετωπιστεί η παρούσα κατάσταση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top