Φιλιππίνες: Φονικές πλημμύρες - 13 νεκροί

Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης

Βίντεο από Reuters με τις προσπάθειες των διασωστών 

Στους 13 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων των βροχών και των πλημμυρών της ημέρας των Χριστουγέννων στις νότιες Φιλιππίνες, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση των αρχών. Πάντως, συνεχίζονται ακόμη οι έρευνες για άλλους 23 ανθρώπους που αγνοούνται, δεδομένου ότι τα νερά αρχίζουν να υποχωρούν.

Η «χιονοθύελλα του αιώνα» σαρώνει τις ΗΠΑ - Αυξάνονται οι νεκροί

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονταν σε πνιγμούς λόγω των αστραπιαίων πλημμυρών έπειτα από δύο ημέρες βροχοπτώσεων, που αμαύρωσαν τον εορτασμό των Χριστουγέννων και ανάγκασαν σχεδόν 46.000 ανθρώπους να πάνε σε καταφύγια, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής

Οπτικό υλικό που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει μέλη του λιμενικού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής να ψάχνουν μέσα στα νερά που τους φθάνουν ως τη μέση και να μεταφέρουν πληγέντες στην πλάτη. Αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν διότι υπερχείλισαν ποταμοί.

Τροχαίο Ρουμανία: Βίντεο – σοκ από τη στιγμή του δυστυχήματος

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης παραμένουν σε εξέλιξη, ενώ η ζημιά στις καλλιέργειες και στις κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες αποτιμάται ακόμη, δήλωσε ο Καρμελίτο Εράι, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην πόλη Κλαρίν, στην επαρχία Δυτική Μισάμις, στον ραδιοφωνικό σταθμό DZBB.

Αλβανία: Δύο νεκροί στις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα

Πάντως, οι Φιλιππίνες θεωρείται πως συγκαταλέγονται στις χώρες οι οποίες είναι πιο ευάλωτες στις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής και επιστήμονες προειδοποιούν πως οι καταιγίδες που πλήττουν το αρχιπέλαγος θα γίνονται ολοένα πιο σφοδρές, στον βαθμό που η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top