Η «χιονοθύελλα του αιώνα» σαρώνει τις ΗΠΑ - Αυξάνονται οι νεκροί

«Απέχει πολύ από το τέλος της»

Στην «κατάψυξη» οι ΗΠΑ / Βίντεο Ερτ

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στον πάγο, με τη μεγαλύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων 45 ετών να «σαρώνει» δεκάδες πολιτείες στο πέρασμά της, αφήνοντας πίσω της 55 νεκρούς. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο χιονιάς δεν έχει τελειώσει ακόμα.

ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν πάνω από 4500 πτήσεις λόγω της κακοκαιρίας

Στους 55 ανέρχονται οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ από την περασμένη εβδομάδα. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην κομητεία Ίρι, στη δυτική Νέα Υόρκη, που έχει παραλύσει από τα χιόνια. Κάποιοι από αυτούς πέθαναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, άλλοι βρέθηκαν νεκροί στους δρόμους ή υπέστησαν καρδιακή προσβολή, ενώ προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα χιόνια από την αυλή τους.

 

 

Η παγοθύελλα αυτή θεωρείται η χειρότερη των τελευταίων 45 ετών. Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ σχολίασε ότι θα μείνει στην ιστορία ως «Η Θύελλα του ‘22», μετά από εκείνη του 1977 που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 30 άνθρωποι.

χιονοθύελλα ΗΠΑ AP Photo/Craig Ruttle

Οι ΗΠΑ δοκιμάζονται από τη μεγαλύτερη χιονοθύελλα του αιώνα AP Photo/Craig Ruttle

μεγάλο ύψος χιονιού στις ΗΠΑ

Μέχρι στιγμής 55 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί - AP Photo/Charlie Neibergall

ΗΠΑ: «Η χιονοθύελλα απέχει πολύ από το τέλος της»

Σήμερα οι αρχές προειδοποίησαν ότι η σφοδρή χιονοθύελλα που πλήττει εδώ και μέρες τις ΗΠΑ «απέχει πολύ ακόμη από το τέλος της».

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ότι έχει τελειώσει», είπε η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ, υπενθυμίζοντας ότι οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα πέσουν άλλα 30 εκατοστά χιόνι. «Είναι σαφώς η θύελλα του αιώνα», πρόσθεσε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μπάφαλο, τη γενέτειρά της.

Η δυτική Νέα Υόρκη, αν και συνηθισμένη στο κρύο και τις θύελλες, καλύφθηκε το Σαββατοκύριακο από δύο μέτρα χιόνι. Η θερμοκρασία παραμένει σε πολικά επίπεδα από την περασμένη εβδομάδα.

χειρότερη χιονοθύελλα του αιώνα στις ΗΠΑ

Twitter page of New York Gov. Kathy Hochul via AP

ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μπάφαλο 

Στην κομητεία Ίρι, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Μπάφαλο, έχουν χάσει τη ζωή τους 25 άνθρωποι. Στο Οχάιο, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα που συνδέονται με την κακοκαιρία.

Το Μπάφαλο παραμένει σχεδόν αποκλεισμένο, λόγω της εντυπωσιακής ποσότητας του χιονιού που το έχει καλύψει. Οι εικόνες από το κέντρο της πόλης δείχνουν αυτοκίνητα στους δρόμους, σκεπασμένα από χιόνια.

 

 

Οι αρχές κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην οδηγούν, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι κακές, ενώ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

χιόνια στο Μπάφαλο των ΗΠΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Μπάφαλο - AP Photo/Craig Ruttle

Στο αποκορύφωμα της θύελλας τα σωστικά συνεργεία ήταν αδύνατον να φτάσουν σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη, για παράδειγμα σε εκείνους που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους ή έμειναν χωρίς ηλεκτρικό στα σπίτια τους.

Περισσότερα από 12.000 κτίρια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Σε ορισμένα η ηλεκτροδότηση δεν αναμένεται να αποκατασταθεί πριν από την Τρίτη.

Εξάλλου, το χάος στα αεροδρόμια συνεχίστηκε και σήμερα, καθώς ακυρώθηκαν τουλάχιστον 2.600 πτήσεις. Οι συνθήκες αναμένεται ότι θα βελτιωθούν σταδιακά, όσο περνούν οι ημέρες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top