Ρουμανία: Αγωνία για τους Έλληνες τραυματίες - Δύο εξ' αυτών σοβαρά

Δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ ο οδηγός - Θα ελεγχθεί ο ταχογράφος

Ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star / Πως συνέβη το τροχαίο δυστύχημα του τουριστικού λεωφορείου στην «καρδιά» του Βουκουρεστίου

Αγωνία για τους Έλληνες τραυματίες που επέβαιναν στο τουριστικό πούλμαν το οποίο προσέκρουσε σε πινακίδα που καθόριζε το όριο ύψους σε τούνελ στην καρδιά του Βουκουρεστίου. 

Ρουμανία: Ένας νεκρός σε τροχαίο λεωφορείου που μετέφερε Έλληνες τουρίστες

Η σιδερένια κατασκευή που ορίζει το όριο συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου με τραγική κατάληξη τον θάνατο ενός 50χρονου άντρα ο οποίος υπέστη έμφραγμα.

Μια γυναίκα είναι διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση ενώ συνολικά 24 άτομα είναι τραυματισμένα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ανάμεσα τους και δύο παιδιά. Κάποιοι άλλοι οι οποίοι στάθηκαν πιο τυχεροί έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο. 

Αρνητικός ωστόσο βγήκε στο τεστ για αλκοόλ και ναρκωτικά που έκανε ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε τους Έλληνες τουρίστες στο Βουκουρέστι.

Όπως φέρεται να δήλωσε ο οδηγός του λεωφορείου στους Ρουμάνους αστυνομικούς το όχημα είχε ξεκινήσει από τον Βόλο με κατεύθυνση το Βουκουρέστι της Ρουμανίας και συγκεκριμένα το Παλάτι του Κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα της χώρας. Το Google Maps του πρότεινε ως την συντομότερη διαδρομή αυτή του περάσματος Unirii.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν από ρουμανικά μέσα ενημέρωσης ο οδηγός είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και παραβίασε πινακίδα αναφορικά με το όριο ύψους. Αυτό είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να κολλήσει και η μπάρα να διαλύσει την κορυφή με συνέπεια να σπάσει τα παράθυρα του πούλμαν. 

 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας της Ρουμανίας

«Σήμερα, 23 Δεκεμβρίου, γύρω στη 1.30 μ.μ., η Ταξιαρχία Τροχαίας ενημερώθηκε για ένα τροχαίο ατύχημα στην είσοδο της Pasajul Unirii, με κατεύθυνση κίνησης από το Bd. Tineretului προς την πλατεία Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο οδηγός ενός πούλμαν προσέκρουσε στην πύλη του περάσματος Unirii. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος».

Πήγαιναν χριστουγεννιάτικη εκδρομή

Το τουριστικό λεωφορείο ξεκίνησε χθές Πέμπτη από τον Βόλο με ενδοιάμεσους σταθμούς την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη και τερματικό σταθμό το Βουκουρέστι, το Παλάτι του Κοινοβουλίου. 

Πρόκειται για χριστουγεννιάτικη εκδρομή την οποία είχε οργανώσει ταξιδιωτικό πρακτορείο με έδρα την Λάρισα με τους περισσότερους εκδρομείς να είναι από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Έρευνα διέταξε η εισαγγελία του Βουκουρεστίου προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σχετικά με το τραγικό ατύχημα. Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος υπόγειος δρόμος στο Βουκουρέστι έχει εξελιχθει σε εφιάλτη για τους οδηγούς καθώς σύμφωνα με ΜΜΕ της Ρουμανίας συνολικά εφτά τροχαία έχουν συμβεί από τα εγκαίνιά του στις 4 Σεπτεμβρίου 2022 έως σήμερα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top