Αποφυλακίστηκε ο serial killer The Serpent της ομώνυμης σειράς του Netflix

Τη δεκαετία του 1970 σκότωνε τουρίστες στην Ασία

Ο Charles Sobhraj, 78 ετών, κατά συρροή δολοφόνος, γνωστός ως «The Serpent», που καταδικάστηκε για πολλές δολοφονίες τουριστών στην Ασία τη δεκαετία του 1970, αφέθηκε ελεύθερος μετά από απόφαση δικαστηρίου. 

Αγγλία: Κατά συρροή δολοφόνος ετοιμάζεται να παντρευτεί στη φυλακή

Ο 78χρονος Γάλλος, ο οποίος πέρασε 19 χρόνια στη φυλακή του Νεπάλ για τη δολοφονία δύο Βορειοαμερικανών το 1975, βγήκε λόγω καλής διαγωγής αλλά και λόγω ηλικίας. Ο Sobhraj καταδίωκε νεαρούς ταξιδιώτες στο μονοπάτι των χίπις στην Ινδία και την Ταϊλάνδη.

Την Παρασκευή απελάθηκε στη Γαλλία και σύμφωνα με πληροφορίες του απαγορεύτηκε να επιστρέψει στο Νεπάλ για τουλάχιστον τα επόμενα 10 χρόνια.

Ο διαβόητος δολοφόνος, του οποίου η ιστορία γυρίστηκε σε σειρά στο Netflix και ονομάστηκε «The Serpent», εξέτιε δύο διαδοχικές ποινές, από 20 χρόνια η καθεμία, στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού, για τη δολοφονία το 1975 μιας Αμερικανίδας, της Connie Jo Bronzich, και του Καναδού φίλου της ταξιδιώτη Laurent Carriere.

Είχε καταδικαστεί σε δύο ξεχωριστές δίκες, η πιο πρόσφατη το 2014, όταν στάλθηκε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για τη δολοφονία του Carriere.

Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ διέταξε την απελευθέρωση του Sobhraj την Τετάρτη, αφού η νομική του ομάδα κατέθεσε επιτυχώς αναφορά ισχυριζόμενη ότι θα έπρεπε να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας.

Μια διάταξη του νόμου του Νεπάλ επιτρέπει την απελευθέρωση κρατουμένων που έχουν δείξει καλό χαρακτήρα και έχουν συμπληρώσει το 75% της φυλάκισής τους.

«Η συνεχής κράτησή του στη φυλακή δεν συνάδει με τα ανθρώπινα δικαιώματα του κρατούμενου», αναφέρει η ετυμηγορία. Η ανάγκη του για τακτική θεραπεία για καρδιακές παθήσεις ήταν άλλος ένας λόγος για την αποφυλάκισή του. Το 2017 υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς.

Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Sobhraj είπε ότι αισθάνεται «υπέροχα» που του δόθηκε η ελευθερία του.

Ο Sobhraj έχει συνδεθεί με περισσότερες από 20 δολοφονίες μεταξύ 1972 και 1982, κατά τις οποίες τα θύματα ναρκώθηκαν, στραγγαλίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν ή κάηκαν.

Ονομάστηκε «The Serpent» ή «the Bikini Killer» για το "ταλέντο" του στις παραπλανητικές μεταμφιέσεις, την ικανότητά του να δραπετεύει από τη φυλακή και την τάση να στοχεύει νεαρές γυναίκες. Αργότερα το "παρατσούκλι" του έγινε ο τίτλος μιας επιτυχημένης σειράς του BBC και του Netflix, η οποία κυκλοφόρησε το 2021.

Πριν από τις δύο καταδίκες του στο Κατμαντού, ο Sobhraj είχε ήδη περάσει δύο δεκαετίες στη φυλακή στην Ινδία για τη δηλητηρίαση Γάλλων τουριστών σε ένα λεωφορείο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κατάφερε για λίγο να δραπετεύσει από τη φυλακή ναρκώνοντας τους δεσμοφύλακες. Αργότερα ισχυρίστηκε ότι η απόδραση ήταν ένα τέχνασμα για να παραταθεί η ποινή του και να αποφύγει την έκδοσή του στην Ταϊλάνδη, όπου καταζητείται για πέντε ακόμη φόνους.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης είχαν εκδώσει ένταλμα εναντίον του στα μέσα της δεκαετίας του 1970 με την κατηγορία της νάρκωσης και της δολοφονίας έξι γυναικών, μερικές από τις οποίες βρέθηκαν νεκρές σε μια παραλία κοντά στην πόλη-θέρετρο της Πατάγια.

Πέθανε ο χειρότερος serial killer των ΗΠΑ

Μετά την απελευθέρωσή του από την Ινδία το 1997, ο Sobhraj επέστρεψε στη Γαλλία, όπου ζούσε στο Παρίσι και έδινε συνεντεύξεις επί πληρωμή σε δημοσιογράφους.

Επέστρεψε όμως στο Νεπάλ και συνελήφθη για τη δολοφονία της Bronzich το 2003, όταν τον εντόπισε ένας δημοσιογράφος σε ένα καζίνο στο Κατμαντού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top