Αγγλία: Κατά συρροή δολοφόνος ετοιμάζεται να παντρευτεί στη φυλακή

Κατακραυγή από τις αρχές και την κοινή γνώμη

Levi Bellfield

Ο κατά συρροή δολοφόνος Levi Bellfield αρραβωνιάστηκε μία επισκέπτριά του στη φυλακή και σχεδιάζει να την παντρευτεί. Η υπόθεση θυμίζει την ιστορία του Αμερικανού serial killer των ’70ς Ted Bundy, που παντρεύτηκε όσο βρισκόταν στη φυλακή τη φίλη και «θαυμάστριά» του Carole Ann Boone.

Ο «δολοφόνος με το σφυρί», όπως τον ονόμασαν τα μέσα ενημέρωσης σκότωσε τρία κορίτσια την περίοδο 2002-2004 ηλικιών 13 έως 22, ενώ προσπάθησε να σκοτώσει και μία 18χρονη, πατώντας την με το αυτοκίνητό του.

Υπόθεση Μαντλίν: «Είμαστε βέβαιοι ότι ο Μπρύκνερ είναι ο δολοφόνος»

Η πρώτη του σύλληψη είχε γίνει στα 13 του χρόνια για ληστεία. Αργότερα συνελήφθη για επίθεση σε αστυνομικό και πέρασε ένα χρόνο στη φυλακή για 9 μικρά εγκλήματα.

Ο Bellfield, 53 ετών σήμερα, εκτίει ισόβια ποινή για τρεις τουλάχιστον δολοφονίες. Νωρίτερα τον Φεβρουάριο του 2022 ομολόγησε τις δολοφονίες μίας μητέρας και της κόρης της, μόλις 6 ετών, το 1996 με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του δεχόταν επισκέψεις από μία γυναίκα. Όταν γονάτισε και έκανε πρόταση στην «καλή» του με ένα δαχτυλίδι, το προσωπικό της φυλακής έμεινε αποσβολωμένο.

Αρκετοί υπουργοί έγιναν έξαλλοι όταν έμαθαν πως ετοιμάζεται να παντρευτεί στη φυλακή. Ο πρώην Υπουργός δικαιοσύνης, Robert Buckland, μίλησε για ένα άρρωστο σχέδιο.

Άλλοι δήλωσαν αηδιασμένοι από την ιδέα. Η Υπουργός Φυλακών, Victoria Atkins, υποσχέθηκε να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, ώστε να σταματήσει αυτό το «μοχθηρό τέρας» από το να παντρευτεί και ζήτησε να συνταχθεί άμεσα έκθεση πάνω στο θέμα.

«Η δολοφόνος με τα τηγανόψωμα που πήρε εκδίκηση για τις κόρες της»

Ο ισοβίτης συμβουλεύτηκε δικηγόρο για το πώς θα προχωρήσει με τον γάμο του στη φυλακή Frankland, στο Ντάραμ.

Ο διευθυντής του Κέντρου για την Αποφυγή Εγκλημάτων είπε πως αυτός ο γάμος είναι προσβολή απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων του Bellfield.

«Δεδομένου του μεγέθους και της φύσης των άγριων εγκλημάτων του, θα “γυρίσει τα στομάχια” πολλών φορολογούμενων, όταν μάθουν πως τα χρήματά τους χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτήσουν αυτή την απαίσια ένωση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top