Βέλγιο: Σε καταφύγιο ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά από απειλές για τη ζωή του

Κύκλωμα ναρκωτικών πίσω από τις απειλές - Σε μυστική τοποθεσία ο υπουργός

Βέλγιο: Σε Καταφύγιο Ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Σε καταφύγιο μεταφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Vincent Van Quickenborne, μετά από απειλή για τη ζωή του, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου. 

Πηγές που επικαλείται το Euroactiv, αναφέρουν ότι η υπόθεση δε σχετίζεται με το Qatargate. Οι απειλές προέρχονται από κυκλώματα που σχετίζονται με εμπόρους ναρκωτικών και  ο υπουργός βρίσκεται σε μυστική τοποθεσία από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

«Κυνηγάμε τη μαφία των ναρκωτικών, γι' αυτό προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες», ανέφερε ο ίδιος στο VTM.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα, το σπίτι του υπουργού στη δυτική φλαμανδική πόλη Kortijk βρίσκεται και πάλι υπό αυξημένη επιτήρηση από τις τοπικές και ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες. 

Πιθανόν να πρέπει να περάσει την περίοδο των Χριστουγέννων εκεί με την οικογένειά του αναφέρουν τα δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου. 

«Είναι δύσκολο για τη γυναίκα και τα παιδιά μου. Δεν πηγαίνουν σχολείο και δε βλέπουν φίλους. Δεν μπορούν να πάνε σε πάρτι. Γιορτάζετε τα Χριστούγεννα με την οικογένειά σας. Αυτό μάλλον δε θα συμβεί για εμάς φέτος προσέθεσε», είπε ο υπουργός.
 

Και τον περασμένο Σεπτέμβριο υπήρχαν πληροφορίες για σχέδιο απαγωγής του υπουργού Δικαιοσύνης του Βελγίου - AP

Αρχικά αυτό είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από πληροφορίες της αστυνομίας ότι υπάρχει σχέδιο απαγωγής του υπουργού Δικαιοσύνης. Τέσσερις ύποπτοι είναι επί του παρόντος προφυλακισμένοι και περιμένουν τη δίκη για την υπόθεση. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανόν να δηλωθεί επίπεδο απειλής 4, που δηλώνει κίνδυνο σοβαρής κι επικείμενης επίθεσης, κάτι όμως που δεν το επιβεβαιώνει, ούτε το διαψεύδει η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία. 

Οι υπηρεσίες ασφαλείας συζήτησαν το θέμα το απόγευμα της Τετάρτης στο Κέντρο Κρίσεων του Υπουργείου Εσωτερικών στις Βρυξέλλες.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, Eric Van der Sypt είπε στους δημοσιογράφους ότι «λάβαμε νέες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή απειλή για το πρόσωπο του υπουργού Van Quickenborne. Αξιολογούμε αυτές τις πληροφορίες και θα τις διερευνήσουμε διεξοδικά».

«Φυσικά δε διακινδυνεύουμε, ούτε με τον υπουργό ούτε με την οικογένειά του. Συμφωνήθηκαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να πούμε να δώσουμε λεπτομέρειες. Μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας», πρόσθεσε ο Van der Sypt.

 

Σε κρησφύγετο βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες ο Υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Βίνσεντ Βαν Κικενμπόρν λόγω νέων απειλών από κυκλώματα που σχετίζονται με εμπόρους ναρκωτικών.
 
Επίσης, σημειώνει ότι «την πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο, τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν γρήγορα, αλλά τώρα είναι η δεύτερη απειλή. Είναι εξίσου σοβαρό, αλλά λιγότερο συγκεκριμένο. Ως αποτέλεσμα, αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να διαρκέσει για εβδομάδες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top