Αυστρία: Ακτιβιστές «έλουσαν» με...πετρέλαιο πίνακα του Κλιμτ

Δείτε βίντεο

Η στιγμή που οι ακτιβιστές πετούν πετρέλαιο στον πίνακα - AP

Στο στόχαστρο ακτιβιστών μπήκε αυτή τη φορά ο πίνακας «Θάνατος και Ζωή» του διάσημου ζωγράφου Γκούσταβ Κλιμτ στο μουσείο Λεοπόλντ της Βιέννης, στην Αυστρία

Γερμανία: Ακτιβιστές πέταξαν πουρέ σε ανεκτίμητης αξίας πίνακα του Μονέ

Οι ακτιβιστές της οργάνωσης Last Generation (Τελευταία γενιά) πέταξαν πετρέλαιο στο έργο του Αυστριακού καλλιτέχνη. Σημειώνεται ότι η οργάνωση - που αποτελείται από Γερμανούς κι Αυστριακούς ακτιβιστές - ανέλαβε την ευθύνη για την πράξη μέσω twitter, όπου δημοσιοποίησε οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο φαίνεται να «λούζουν» τον πίνακα με μαύρο υγρό. 

Οι συντηρητές του μουσείου διερευνούν το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε, ενώ η διοίκηση αρχικά εξέφρασε την ελπίδα να μην έχει καταστραφεί ο πίνακας. 

«Οι συντηρητές εργάζονται για να προσδιορίσουν αν ο πίνακας που προστατεύεται από γυαλί έχει υποστεί ζημιές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Κλάους Ποκόρνι.

ΗΠΑ: Άνδρας τρώει προκλητικά κεμπάπ σε διαδήλωση για vegan! - Δείτε βίντεο

Λίγο αργότερα ο διευθυντής του μουσείου, Hans-Peter Wipplinger, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη τύπου ότι το έργο τέχνης δεν υπέστη ζημιά. «Ευτυχώς το έργο τέχνης δεν υπέστη ζημιά. Ωστόσο, είμαστε συγκλονισμένοι που το Μουσείο Leopold μπήκε στο επίκεντρο», τόνισε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top