Βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας; Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο

Το τούνελ που μοιάζει με το Ευπαλίνειο Όρυγμα στη Σάμο

Το αιγυπτιακό Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανακοίνωσε την απίστευτη ανακάλυψη μιας υπόγειας λαξευμένης σήραγγας δυτικά της Αλεξάνδρειας (Ministry Of Tourism And Antiquities)

Μπροστά σε μια μεγάλη ανακάλυψη φαίνεται να βρίσκεται η Αίγυπτος. Αρχαιολόγοι εντόπισαν ένα τεράστιο, υπόγειο τούνελ που ενδέχεται να οδηγεί στον τάφο της Κλεοπάτρας.

Το αιγυπτιακό Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε την απίστευτη ανακάλυψη μιας λαξευμένης σήραγγας βαθιά κάτω από το έδαφος στην περιοχή του ναού Taposiris Magna, δυτικά της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο. 

Μάλιστα, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της σήραγγας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μοιάζει με το Ευπαλίνειο Όρυγμα στη Σάμο, το οποίο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μηχανικά επιτεύγματα του Κλασικού κόσμου.

Η τεράστια σήραγγα, η οποία έχει περιγραφεί ως «γεωμετρικό θαύμα» εκτείνεται σε 1.300 μέτρα (4.265 πόδια). Η περιοχή βρίσκεται υπό έρευνα για τον εντοπισμό του χαμένου τάφου της βασίλισσας Κλεοπάτρας.

τάφος Κλεοπάτρας - Αίγυπτος

Φωτογραφία Ministry Of Tourism And Antiquities

Η σήραγγα ανακαλύφθηκε 13 μέτρα (43 πόδια) υπόγεια από την Αιγυπτιακή Δομινικανή αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου του Σαν Δομίνγκο, με επικεφαλής την Δρ. Κάθλιν Μαρτίνεζ. 

Αίγυπτος

Φωτογραφία Ministry Of Tourism And Antiquities

Κατά τις ανασκαφές και την αρχαιολογική έρευνα της σήραγγας βρέθηκαν πολλά κεραμικά αγγεία και αγγεία κάτω από ιζήματα λάσπης, καθώς και ένα ορθογώνιο μπλοκ από ασβεστόλιθο. Κοντά στον ναό βρέθηκαν επίσης δύο κεφάλια από αλάβαστρο, ένα εκ των οποίων χρονολογείται στην Πτολεμαϊκή περίοδο.

Μέρος της σήραγγας βρέθηκε να είναι βυθισμένο κάτω από το νερό και αυτό υποστηρίζει τη θεωρία ότι τα θεμέλια του ναού Taposiris Magna είναι επίσης υποβρύχια. Τουλάχιστον 23 σεισμοί έπληξαν την αιγυπτιακή ακτή μεταξύ 320 και 1303 μ.Χ., γεγονός που θα εξηγούσε την κατάρρευση και τη βύθιση τμήματος του ναού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top