Ιταλία: Τέλος τα rave πάρτι χωρίς άδεια

Αυστηρές ποινές από την κυβέρνηση Μελόνι

Ιταλία: Τέλος τα rave πάρτι - Αυστηρές ποινές / Φωτογραφία αρχείου AP

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία ενέκρινε τη Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο νομοσχέδιο που αυστηροποιεί τις ποινές για τα rave πάρτι χωρίς άδεια. Η αντιπολίτευση έχει εκφράσει την ανησυχία της για τη νομοθεσία αυτή, καθώς φοβάται ότι θα χρησιμοποιηθεί αυθαίρετα για κάθε μορφή δημόσιας διαδήλωσης.

Ιταλία: Επίθεση άνδρα με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο – Ένας νεκρός

Στο στόχαστρο των αρχών εκτός από τους διοργανωτές μπαίνουν επίσης οι συμμετέχοντες σε αυτό το είδος παράνομου πάρτι - το οποίο συνίσταται στην «εισβολή σε γη και κτίρια παρουσία περισσότερων από 50 ατόμων» και είναι πιθανό να προκαλέσει «κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια, τη δημόσια τάξη ή τη δημόσια υγεία».

«Το πάρτι τελείωσε»

Οι τενόροι της κυβερνητικής πλειοψηφίας χαιρέτισαν τη μεταρρύθμιση, η οποία προβλέπει πλέον ποινή φυλάκισης έως και έξι ετών και πρόστιμο 10.000 ευρώ για τους παραβάτες.

Τζόρτζια Μελόνι: «Ελλάδα, Ιταλία είναι οι κοιτίδες του δυτικού πολιτισμού»

«Το πάρτι τελείωσε», δήλωσε στα κοινωνικά δίκτυα ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της Λέγκας και υπουργός Υποδομών. Αυτές οι νομικές διατάξεις «ισχύουν ήδη σε άλλες χώρες», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών Matteo Piantedosi.  

Ιταλία: Ο Ντράγκι έδωσε το «χρυσό καμπανάκι» στην Τζόρτζια Μελόνι

«Προσφέρουν νέα και αποτελεσματικότερα μέσα που θα επιτρέψουν την ταχεία παρέμβαση για την πάταξη ενός φαινομένου που είναι ιδιαίτερα δαπανηρό για το κράτος και, συνεπώς, για την κοινότητα, καθώς απαιτεί τη δέσμευση σημαντικών πόρων και πολλών αστυνομικών», τόνισε ο υπουργός.

Της Μαρίας Δεναξά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top