Ένα tweet στα ελληνικά του Έλον Μασκ έκανε τους followers να «ψάχνονται»

Το μονολεκτικό post του 52χρονου ιδρυτή της Tesla

Οργή στους Τούρκους είχε προκαλέσει ένα tweet του Έλον Μασκ για την Κωνσταντινούπολη / Βίντεο του Star (15/6/22)

Ένα αινιγματικό tweet του Έλον Μασκ γραμμένο στα ελληνικά προκάλεσε απορία για το τι μπορεί να είχε στο μυαλό του ο μεγιστάνας της τεχνολογίας και σε τι μπορεί να αναφέρεται.

Έλον Μασκ: Το tweet για την Κωνσταντινούπολη που εξόργισε τους Τούρκους

«Διαλεκτική» έγραψε στο post του o 52χρονος ιδρυτής της Tesla και CEO της SpaceX, αφήνοντας τους followers του να απορούν και να... γκουγκλάρουν για να βρουν τι μπορεί να σημαίνει αυτή η λέξη.

 

 

Καθώς δεν αναφέρει τίποτα άλλο, οι χρήστες του διάσημου κοινωνικού δικτύου προσπαθούν να...διαβάσουν πίσω από τις γραμμές και να καταλάβουν γιατί χρησιμοποίησε την ελληνική γλώσσα και ποιο είναι ήταν μήνυμα που θέλησε να περάσει. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλον Μασκ κάνει αινιγματικές αναρτήσεις, όχι μόνο για να ενημερώσει για τα φιλόδοξα project του αλλά και για να εκφράσει τις απόψεις του. Ο ιδρυτής της Tesla δε διστάζει να πάρει θέση για σημαντικά κοινωνικά θέματα, για την πολιτική ζωή της χώρας του ή και για τις διεθνείς κρίσεις.

Για την ιστορία, η λέξη διαλεκτική προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση. Ο όρος αυτός από την αρχαιότητα αναφέρεται ειδικότερα στη λογική αμφισβήτηση, δηλαδή στην αρχική τέχνη του «διαλέγεσθαι» με ερωτήσεις και στη συνέχεια αποκρίσεις. Λέγεται ότι πρώτος που δημιούργησε και εξάσκησε την τέχνη αυτή ήταν ο Ζήνων ο Ελεάτης, και την οποία στη συνέχεια ανέπτυξε ο Πλάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top