Ιμαλάια: Νεκροί 10 ορειβάτες που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα

Αγνοούνται ακόμα 11 άτομα

Πλάνα από τα Ιμαλάια / Βίντεο αρχείου Reuters

Τραγωδία στα Ιμαλάια. Χιονοστιβάδα παρέσυρε ορειβάτες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 άτομα. Άλλοι 11 αγνοούνται.

Τουλάχιστον 10 εκπαιδευόμενοι ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη, όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια στη βόρεια Ινδία. Οι διασώστες αναζητούν άλλους 11 αγνοούμενους.

Η ομάδα των 29 ορειβατών χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα σε μια βουνοκορφή που βρίσκεται στην οροσειρά Gangotri των Ιμαλαΐων Garhwal το πρωί της Τρίτης. Οι διασώστες ανέσυραν οκτώ επιζώντες από το χιόνι και τους μετέφεραν σε τοπικό νοσοκομείο για περίθαλψη.

Το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India ανέφερε ότι 10 είχαν πεθάνει.

Ιμαλάια

Ιμαλάια / Φωτογραφία αρχείου AP

Όλοι οι αγνοούμενοι παρακολουθούσαν εκπαίδευση σε ορειβατικό ινστιτούτο, αλλά μακριά από το σημείο της χιονοστιβάδας, είπε ο Κουμάρ.

Μόλις έγινε γνωστή η τραγωδία, η Εθνική Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών και ο ινδικός στρατός ανέπτυξαν ομάδες για να βοηθήσουν στις προσπάθειες διάσωσης. Η ινδική αεροπορία ανέπτυξε δύο ελικόπτερα για να αναζητήσει τους αγνοούμενους.

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ινδικής ορειβασίας που μια τόσο μεγάλη ομάδα ασκούμενων ορειβατών σκοτώθηκε σε χιονοστιβάδα», δήλωσε ο Amit Chowdhary, αξιωματούχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αναρρίχησης και Ορειβασίας και πρώην αξιωματικός της ινδικής αεροπορίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top