Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο και οι Ιάπωνες έτρεχαν να σωθούν

Ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα

Πλάνα του Reuters από πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο, πιθανόν διηπειρωτικό, προς ανατολική κατεύθυνση, ανακοίνωσαν η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

ΟΗΕ: Η Β. Κορέα ετοιμάζεται για την 1η της πυρηνική δοκιμή από το 2017

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, αγνώστου τύπου, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Η εκτόξευση του πυραύλου, η οποία εγγράφεται στην εντατικοποίηση των οπλικών δοκιμών της Πιονγκγιάνγκ φέτος, έγινε προς «ανατολική» κατεύθυνση, πρόσθεσε το επιτελείο.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εκτιμά πως επρόκειτο για διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM).

Ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο έκανε λόγο για εκτόξευση ενός ICBM, που πέρασε πάνω από το αρχιπέλαγος και έπεσε στη θάλασσα, εκτός της ιαπωνικής ΑΟΖ.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους Κρουζ

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας είχε προειδοποιήσει τους πολίτες να «καλυφθούν», προτού ο πύραυλος περάσει πάνω από τη χώρα.

Πρόκειται για την πέμπτη δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, ενδεχομένως αντίδραση στην επίδειξη στρατιωτικής δύναμης από τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, που διεξήγαγαν τριεθνή αεροναυτικά και ανθυποβρυχιακά γυμνάσια την περασμένη εβδομάδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top