Βρετανία:Πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου για τις επιχειρήσεις

Θα εφαρμοστεί αρχικά από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Μαρτίου 2023

Βαρύς ο ενεργειακός «πέλεκυς» πάνω από την Ευρώπη / Βίντεο Star

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα πως θέτει ανώτατο όριο στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου για τις επιχειρήσεις. 

H Μ. Βρετανία «παγώνει» τις τιμές ενέργειας για δύο χρόνια

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα πως βάζει από τον ερχόμενο μήνα ανώτατο όριο στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του αερίου για τις επιχειρήσεις, το οποίο θα είναι λιγότερο από το μισό της τιμής που ισχύει στην αγορά, ώστε να χαλαρώσει η πίεση από το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τιμές χονδρικής για το ηλεκτρικό ρεύμα θα έχουν πλαφόν περίπου τις 211 στερλίνες ανά μεγαβατώρα (MWh) και για το αέριο τις 75 στερλίνες ανά MWh.

«Κάναμε παρέμβαση για να σταματήσουμε την κατάρρευση των επιχειρήσεων, να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και να περιορίσουμε τον πληθωρισμό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κουάζι Κουαρτένγκ. 

Το ανώτατο όριο των τιμών έχει οριστεί σε λιγότερο από το μισό των τιμών χονδρικής που προβλέπονται για φέτος το χειμώνα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η τιμή θα επιβεβαιωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. 

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά από την 1η Οκτωβρίου ως τις 31 Μαρτίου 2023 για όλους τους μη οικιακούς χρήστες ενέργειας, περιλαμβανομένων των φιλανθρωπικών οργανώσεων και του δημόσιου τομέα, όπως σχολεία και νοσοκομεία, καθώς και για τις επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης πως τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν για τα νοικοκυριά στη Βόρεια Ιρλανδία όπως ακριβώς και για το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λιζ Τρας: «Διασφαλίζουμε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να αντέξουν τον χειμώνα»

«Γνωρίζουμε ότι οι επιχειρήσεις ανησυχούν πολύ για το επίπεδο των λογαριασμών ενέργειας τους, γι' αυτό θέτουμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις που θα είναι ισοδύναμο με το σύστημα για τα νοικοκυριά, για να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τον χειμώνα» δήλωσε η Λιζ Τρας.

«Θα το αναθεωρήσουμε μετά από έξι μήνες. Θα διασφαλίσουμε ότι οι πιο ευάλωτες επιχειρήσεις, όπως οι παμπ και τα καταστήματα, θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται μετά από αυτό. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου, για να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν αυτή την ασφάλεια κατά τη διάρκεια του χειμώνα» συμπλήρωσε η Βρετανή πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top