Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Συγκινημένος στο Αββαείο ο Κάρολος

William και Harry δίπλα-δίπλα στη νεκρώσιμη πομπή

Η νεκρική πομπή με τη σορό της μακροβιότερης μονάρχη, της βασίλισσας Ελισάβετ, ξεκίνησε και λίγο πριν τις 13:00 έφτασε στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ, όπου ξεκίνησε η τελετή της κηδείας.

Κέιτ Μίντλετον κηδεία με παιδιά

Η Κέιτ Μίντλετον έφτασε στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ μαζί με τον πρίγκιπα George και την πριγκίπισσα Charlotte

Η πομπή ξεκίνησε από το Ουέστμινστερ Χολ, όπου επί πέντε ημέρες η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Στο Λονδίνο βρίσκεται η ρεπόρτερ του Star, Κατερίνα Παπακωστοπούλου, η οποία μετέδωσε όλες τις λεπτομέρειες από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Κάρολος

Της νεκρώσιμης πομπής ηγείται ο βασιλιάς Κάρολος

Πίσω ακριβώς από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ βρισκόταν ο νέος βασιλιάς Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Έντουαρντ, τα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ και οι τρεις εγγονοί της, ο Γουίλιαμ, ο Χάρι και ο Πίτερ Φίλιπς.

Κάρολος συγκινημένος

Συγκινημένος ο Κάρολος συνόδευσε τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ

Ο θλίψη αντικατοπτριζόταν στο πρόσωπο του βασιλιά Καρόλου. Σιωπηλός και σκεπτικός ακολουθούσε το φέρετρο της μητέρας του, προσπαθώντας να μην δακρύσει, ακολουθώντας την στην τελευταία της κατοικία. 

Κάρολος Άννα

Τα μάτια του ήταν κόκκινα, προδίδοντας τις έντονα φορτισμένες στιγμές που ζούσε

Δίπλα του η αδελφή του, πριγκίπισσα Άννα, η οποία όλες αυτές τις μέρες είχε αναλάβει τον βαρύ ρόλο να συνοδεύσει τη σορό της Ελισάβετ από τη Σκωτία στο Λονδίνο και να σταθεί στο πλευρό του νέου βασιλιά τις δύσκολες αυτές ώρες.

Κάρολος πριγκίπισσα Άννα

Δίπλα του η πριγκίπισσα Άννα να του συμπαρίσταται διακριτικά και να συμμετίζεται τον πόνο του για τον χαμό της μητέρας τους

Οι δυο τους έδειχναν συντετριμμένοι, λίγο πριν πουν το τελευταίο αντίο στη μητέρα τους.

William Harry

O William και ο Harry συνόδευσαν το φέρετρο της γιαγιάς τους δίπλα-δίπλα

Το ευχαριστώ του βασιλιά Καρόλου

Ο βασιλιάς Κάρολος σε ανακοίνωσή του λίγο πριν το «τελευταίο αντίο» στη μητέρα του ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στον θρήνο για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

William και Κάρολος

O βασιλιάς Κάρολος επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με τον πρίγκιπα William

«Για τις τελευταίες δέκα ημέρες η σύζυγός μου και εγώ συγκινηθήκαμε από τα συλλυπητήρια μηνύματα και τη στήριξη που λάβαμε από τη χώρα μας αλλά και από όλο τον κόσμο. Στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Χίλσμπορο και το Κάρντιφ συγκινήθηκαμε πέρα από κάθε μέτρο από όλους όσοι έκαναν τον κόπο να υποβάλουν τα σέβη τους στην αγαπημένη μου μητέρα, τη βασίλισσα Ελισάβετ. Καθώς προετοιμαζόμαστε για το τελευταίο αντίο, δράττομαι της ευκαιρίας να πω ένα ευχαριστώ σε όλους όσοι στηρίξατε την οικογένειά μου και εμένα σε αυτή την ώρα της μεγάλης θλίψης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top